Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Diszkó lehet, de a szeptemberi városi programok elmaradnak

Diszkó lehet, de a szeptemberi városi programok elmaradnak

Október 4-ig biztosan nem lesznek városi rendezvények, többek között elmarad a Szüreti Napok és az Operagála is. Hiesz György polgármester a múlt héten jelentette be az új korlátozásokat. A magáncégek azonban, amíg a kormány másként nem rendelkezik, tarthatnak bulikat, 500 főig. Gyöngyös legnagyobb szórakozóhelye például tart rendezvényeket, de lázat mér beengedésnél, és kézfertőtlenítőt biztosít, valamint a mosdóban is korlátozták a belépők létszámát.

Hooligans a gyöngyösi Főtéren, 2017-ben a szüreti napokon bulizhattunk a zenéjükre. Úgy volt, hogy idén is eljönnek, ám a vírus és a városi szigorítások közbeszóltak. Főzőverseny, Mátra tortája, borászatok. Ezen a hétvégén rendezték volna meg a Mátrai Szüreti Napokat, és minden le volt már szervezve, most azonban ezt is le kell mondani. Ahogy az Operagálát, színházi előadásokat, más koncerteket is. A Művelődési Központ a közösségi oldalon is jelzi: törölték az eseményeket polgármesteri utasításra. A korlátozást a múlt héten jelentette be Hiesz György.

– Óvintézkedésként az összes szeptemberi rendezvényt lemondtuk, nem lesznek szüreti napok, nem lesznek koncertek, nem lesz megtartva az operagála. Magánrendezvények lehetnek, nincsenek még országosan betiltva, de mindenkit kérek az óvatosságra. – nyilatkozta Hiesz György polgármester.

A Mátrai Szüreti Napok és Fehérbor fesztivált a vírushelyzet miatt már eleve szigorú intézkedésekkel szervezték – mondja Nagy Andrea a GYÖNGYÖK ügyvezetője.

– Három napról kettő napra csökkentettük eleve ezt a rendezvényünket, és azok a koncertek, amelyek szombaton és vasárnap kerültek volna megrendezésre, ByeAlex és Hooligans, ezeket behoztuk ide klubkoncert formájában, hogy konkrétan mérhető létszámmal tudjuk ezeket a koncerteket megrendezni. – mondta Nagy Andrea, a GYÖNGYÖK Gyöngyösi Kulturális Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A város döntése értelmében október 3-ig biztosan nem lesznek hasonló rendezvények.
A Művelődési Központ a jelenlegi helyzet kapcsán egy fotópályázatot hirdetett COVID-19 címmel.
A szórakozóhelyek – amíg kormányzati szigorítás nem lesz – tarthatnak bulikat. A legnagyobb diszkó az újranyitás óta korlátozásokkal várja a fiatalokat. Nagy Dávid ügyvezető úgy látja: továbbra is van igény a bulikra, 500 főnél kevesebbel, de teltházzal telnek a hétvégék.

– Beléptetésnél testhőmérséklet mérés van, illetve kézfertőtlenítőt adagolunk a vendégeink kezébe. A mosdóknál korlátozzuk a létszámot, tehát ahány mosdó, annyi embert engedünk be, annak érdekében, hogy elkerüljük a tömörülést, illetve amíg jó idő van, addig szabadtéren tervezzük az eseményeinket. – mondta Nagy Dávid, a Blue Box Program Kft. ügyvezető igazgatója.

Nagy Dávid hozzátette: zárvatartásuk idején is szórakoztak a fiatalok, ám kontroll nélkül, így úgy gondolja, ennél nagyobb biztonságot adhat egy szórakozóhely.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A szerdai adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális – hírek röviden
09:02
Adventi kalendárium
09:10
Hit világa – vallási műsor
09:18
Reklám
09:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Sport7 1. rész – sport magazin
10:02
Reklám
10:04
Sport7 2. rész – sport magazin
10:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
11:12
Reklám
11:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Adventi kalendárium
18:10
Mese - A falánk tyúkocska
18:18
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
G25 – gazdasági magazin
19:02
Reklám
19:04
Méhek nyomában - dokumentumfilm
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
A Szomszéd vár - turisztikai magazin
20:12
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság