Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Több százan ünnepeltek együtt Gyöngyösön október 23-án

Több százan ünnepeltek együtt Gyöngyösön október 23-án

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A mise és a koszorúzások után a Berze Nagy János Gimnázium tanulói tartottak ünnepi megemlékezést a Mátra Művelődési Központban – ahol Balázs József, a térség országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy mára megértettük a forradalom üzenetét, a változás igényét.

A hagyományoknak megfelelően a Szent Bertalan templomban tartott ünnepi misével kezdődött a város 1956-os emléknapja, majd a gyöngyösi önkormányzat, az intézmények, pártok és civil szervezetek elhelyezték koszorúikat a Széchenyi utcában, a Nemzetőrség volt székházánál. Itt Benyovszky Péter önkormányzati képviselő, történelemtanár mondott ünnepi beszédet.

Az ünneplők ezután az 56-os szoborhoz vonultak, ugyancsak koszorúzni, majd a műsor a Mátra Művelődési Központban folytatódott a Berze Gimnázium diákjainak közreműködésével. Az emlékműsorban a korabeli gyöngyösi és a fővárosi eseményeket is felidézték.

Balázs József, a térség országgyűlési képviselője is ekkor mondta el gondolatait az 1956-os forradalom és szabadságharc 54. évfordulója kapcsán.

20 esztendővel a rendszerváltás után is ugyanaz maradt a cél, mint 56-ban: hogy végre a helyükre kerüljenek a dolgok – összegezte mondandóját Balázs József.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2010-10-25 )

Tovább az archívumra