Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A települések polgármestereinek teendőit bemutató sorozatunkban Abasár és Jászárokszállás vezetője beszélt célkitűzéseiről

A települések polgármestereinek teendőit bemutató sorozatunkban Abasár és Jászárokszállás vezetője beszélt célkitűzéseiről

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Abasár számára történelmi örökségének felkutatása és bemutatása, a jászsági városnak pedig az árvíz elleni védelem a következő idők feladata.Rengeteg vízzel kellett megküzdenie Jászárokszállásnak tavasszal, a település vezetői ezért az árvíz után azonnal szakmai egyeztetést szerveztek a vízügy, az önkormányzat és a kárt szenvedett cégek képviselőinek bevonásával. Itt kiderült: az általános pénzhiány mellett a fő probléma, hogy túl sok szereplő feladata a város árvízi biztonságának fenntartása.

Vannak kis eredmények: a Szarvágy és a Rédei nagy patak is részben kotrásra került, a térség parlamenti képviselőjének bevonásával zajlik a megoldás keresése. A szükséges tervek elkészítése harmincmilliós költséget jelent, de ezt a pénzt az önkormányzat biztosítani fogja a jövő évi kasszából – mondta Gergely Zoltán.

Abasáron a működés biztosításán túl az Aba Sámuel-kori történelmi örökség feltárása és bemutatása a következő évek nagy feladata. A falu saját forrás híján ehhez pályázatokra vár, az önkormányzat támogatja a régészek munkáját, és folyik a háttérmunka – mondta Dr. Lénártné Benei Anikó polgármester.

A Ból-tetői feltárás értékeinek méltó bemutatása azonban 15-20 éves távlatokra mutató feladat, miközben az önkormányzatnak számos más célra is biztosítania kell a fedezetet – jelezte a falu első embere.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2010-10-27 )

Tovább az archívumra