Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A vízügy által benyújtott pályázat keretében csaknem 400 millió forintos árvízmegelőzés és mederfenntartási munkálatok kezdődnek Gyöngyös város belterületén

A vízügy által benyújtott pályázat keretében csaknem 400 millió forintos árvízmegelőzés és mederfenntartási munkálatok kezdődnek Gyöngyös város belterületén

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A szakemberek a Nagy-patak mintegy három kilométeres belvárosi szakasza mentén végeznek rekonstrukciós feladatokat a következő egy évben.

Itt fog folyni a munka: hordaléktakarítás, fenékburkolatjavítás, támfalépítés következik a gyöngyösi Nagy-patak városi szakaszán, továbbá vízmércéket, acéllétrákat építenek be. Mindezt a vízügy által nyert 400 milliós pályázatból rendezik el a következő egy év alatt. A városi meder burkolata még a harmincas években nyerte el ma ismert formáját. Ideje volt rendbetenni, mert csak a hetvenes évek közepe óta tizenhárom nagyobb árhullámot vészelt át a meder – az akkori építők előrelátásának köszönhetően eddig sikerrel.

Bozsik István alpolgármester azt kérte a kivitelezőktől: ha lehet, minél több helyi munkaerőt alkalmazzanak a projektnél. A vízügy ugyanakkor a korlátok, hidak rendbetételét, a befolyó szennyvízcsatornák felszámolását, a meder és a partok tisztántartását kérte a várostól. A hídügy jelentős pénzkérdés – jelezte az alpolgármester.

A munkák több száz tonna hulladék, hordalék és törmelék eltávolítását, több ezer négyzetméternyi partfal rekonstrukcióját is jelentik. A szemét újratermelődését, a külterületi szakaszok kiépítését viszont ez a projekt nem tudja megoldani – hangsúlyozták a szakértők. A tervező is arra figyelmeztetett, hogy a felső szakaszok jövőbeni helyreállítása nélkül a városi meder tartóssága jelentősen rövidebb lesz.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2010-11-04 )

Tovább az archívumra
Hirdetés

Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
Közvetítés Gyöngyös város testületi üléséről – a közvetítés hosszától függően változhat műsorunk
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2019. – Zárógála - Észak-Macedónia
18:11
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2019. – Zárógála - Portugália
18:17
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
19:02
Reklám
19:05
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Őslovak leszármazottja a Hucul - dokumentumfilm
20:11
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság