Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Sérelmezik a mátraházai idősotthon dolgozói és lakói, hogy csak a médiából szereztek tudomást arról: év végén bezárhatja az otthont a fenntartó Heves Megyei Önkormányzat

Sérelmezik a mátraházai idősotthon dolgozói és lakói, hogy csak a médiából szereztek tudomást arról: év végén bezárhatja az otthont a fenntartó Heves Megyei Önkormányzat

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A megyei alelnök szerint ők ma akarták őket tájékoztatni az ügyről, és mivel a megye kasszája üres, így külső segítség nélkül szerdán valóban a bezárásról dönthet a megyei közgyűlés.

Fekete szalag, mécses, koporsó: így temették a 12 éve működő mátraházai idősotthont a rendkívüli lakógyűlésen. A helyzet is rendkívüli, mondta Szabó Róbert, a megyei grémium alelnöke, aki a rossz hírt bejelentette: eszerint az év végén bezárhatja a megyei önkormányzat az intézményt. Nincs pénz arra, hogy elköltöztessék, és 2011-től a magas bérleti díjon túl a megye kötbért is fizethet az otthonnak helyt adó Mátrai Állami Gyógyintézetnek. A bezárás tervéről Mátraházán az MSZP pénteki bejelentéséből, híradónkból szereztek tudomást. Az igazgatónő úgy fogalmazott: most mindenki teljes sokkban van.

A megyénél nem így tervezték a tájékoztatást.

Eddig mindenki úgy tudta, a megye keresi a megoldást, és erről van érvényes határozata is, ám ezt helyeznék hatályon kívül két nap múlva. Szó volt gyöngyösi és visontai elhelyezésről is, de a megye kasszája a fideszes vezetés szerint üres az MSZP-s korszak után. A lakókat a megye öt másik otthonba költöztetnék át – ők.maradnának.

Ma kiderült: a negyven dolgozónak csak egy része reménykedhet abban, hogy másik munkahelye lesz a megyei intézményrendszerben, pedig azt mondják, ők mindent megtettek a gondozottakért.

Ha mégis menni kell, Szabó Róbert ígérete szerint személyesen ellenőrzi majd a gondozottak elhelyezését.

Ebben a helyzetben senkit sem érdekelt a politikai egymásra mutogatás.

Az otthon dolgozói jelezték: ott lesznek a szerdai döntésnél Egerben. Szabó Róbert mai közlése szerint addig is egy biztos: a megyei közgyűlés elnöke, Horváth László ma felsőbb szinten tárgyalt a helyzet megoldásáról.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2010-11-08 )

Tovább az archívumra