Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Szigort és ellenőrzéseket ígér az önkormányzati bérlakások kiutalásánál Bozsik István, a város alpolgármestere

Szigort és ellenőrzéseket ígér az önkormányzati bérlakások kiutalásánál Bozsik István, a város alpolgármestere

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A politikus jelezte: a kiutalásoknál a jövőben a kulcsszó a hőzöngés ereje helyett az együttműködés lesz. Ma már csaknem 600 gyöngyösi vár önkormányzati bérlakásra, ezért bérlakásokat kellene építeni minél előbb – fejtette ki műsorunkban Bozsik István. Az alpolgármester ugyanakkor azt is közölte: a jövőben szigorodni fognak a bérlakáshoz jutás feltételei, továbbá azok számíthatnak lakásra, akik megbecsülik a kapott ingatlant, és nem lakják le. A bérlakások használatát jobban ellenőrzik majd, odafigyelnek az állagmegóvásra, és a renitensek a lista végére kerülhetnek.

Az önkormányzat gazdasági helyzetéről szólva Bozsik István kifejtette: még csak jövőre fog érződni a Gyöngyösről elköltözött, vagy itt megszűnt cégek után kieső adóbevétel hatása. Bár épülnek új csarnokok és más cégek közben létszámot bővítenek, e növekedés adóvonzatai már csak 2012-re érnek be. Addig muszáj takarékoskodni.

A város érdeke, hogy a zöldenergia-cégek idecsábítása mellett felkutassa saját zöldenergia-alapú megtakarítási forrásait, annál is inkább, mert az önkormányzat energiaszámlája az utóbbi 10 évben csaknem a háromszorosára nőtt – zárta szavait Bozsik István.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2010-11-24 )

Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor