Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Az értékalapú közösségek tudatosabb összefogását tűzte zászlajára a hétvégén megrendezett civil tanácskozás és fórum

Az értékalapú közösségek tudatosabb összefogását tűzte zászlajára a hétvégén megrendezett civil tanácskozás és fórum

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A Polgármesteri Hivatalban megtartott konferencia résztvevői Gyöngyös és térsége civil szervezeteinek képviselői voltak, valamint több, országosan is ismert civilkommunikációs szakember.

Az energiakutatással foglalkozó civilek mellett, például a hagyományőrzők, a Városi Civilház vagy az Idősek Klubjának képviselői is megjelentek a konferencián. Hasonlóságuk alapja: a közös-ügyért-való-lelkesedés – hangsúlyozták többször is a felszólaló szakértők. A lelkesedésen túl azonban szükségük van megfelelő és korszerű tudásra is, hogy értékeiket és céljaikat hatékonyan tudják képviselni: mind a szervezetgazdálkodás, mind a kommunikáció területén.

A szakértők, az eddigi tapasztalatok alapján kiemelték: az egyenként jól működő civil szervezetek között ritka a folyamatos kommunikáció és a tartós összefogás, dacára annak, hogy együtt sokkal többet tudnának tenni a közösségért.

A konferencián felszólalt Görög Mária mellett Péterfi Ferenc is, aki az egyetemeinken leggyakrabban használt civilszervezeti és közösségfejlesztési tananyagok, tankönyvek legnevesebb hazai szerzője.

Berzsényi Gergely


Az Aktuális napi hírei (2010-11-30 )

Tovább az archívumra