Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Elkezdődött a takarítás, két konténer telt meg az elégett bútorokkal

Elkezdődött a takarítás, két konténer telt meg az elégett bútorokkal

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Megkezdődött a Verseny utcai leégett lakás kitakarítása, miután jelentkezett az örökös és a rokonok segítségével konténerekbe hordták az elszenesedett bútorokat. A lakókat már nagyon zavarta a lakásból kiáradó bűz és a történtek nyomai, így már a többi lakástulajdonos is közelebb került ahhoz, hogy helyreállítsa otthonát, és visszaköltözhessen.

Fóliával takarták le a padlón tátongó hatalmas lyukat – két hete készítettük ezeket a képeket a leégett lakás fölötti ingatlanról. De Fenyvesi Géza is megengedte, hogy megmutassuk otthonát, ő az első emeleten lakik, így a plafon ázott be. Többek között ők sem tudják elvégezni a szükséges helyreállításokat, amíg a kiégett lakás födémszerkezete nem biztonságos.

Az egyik ajtókeretet szedik le éppen, és a konténerbe hordják a bútorokat, mielőtt a szerkezeti javításoknak nekiállnak a szakemberek, ki kell üríteni a lakást. A két konténer gyorsan megtelt, az elszállításhoz és a lépcsőház felújításához az önkormányzat már átutalta azt a 415 ezer forintot, amely az általuk nyitott bankszámlára érkezett. Egy hónapja történt a tragédia a Verseny utcában, így a lakók már nagyon várták, hogy az érintett lakásban megkezdjék a javítást az illetékesek.

– Valahogy azt éreztük, mint lakóközösség, hogy mi Verseny utca 8-ban lakók nem ültünk félre és nem keseregtünk, hanem gyakorlatilag azonnal elkezdtük az építkezést. Most már tényszerűen is fogunk tudni egyről a kettőre jutni. – mondta Bús Árpád Zsolt.

Mint azt a lakók korábban elmondták, a kezdeti kárfelmérés után fény derült további problémákra, hiszen a falak belsejében keletkezett károkat még mindig nem látják. Ezért is fontos, hogy a szerkezeti javításokra is mihamarabb sor kerüljön a kiégett lakásban, hogy a többi ingatlanban is lássák, szükségesek-e további munkálatok.

– Az elsődleges feladat, amellyel el kell majd indulni, az a megsüllyedt födémnek az elbontása, illetve annak az újjáépítése, hiszen amíg szerkezetileg nem lesz a két legjobban sérült ingatlan megerősítve, addig a többi érintett lakásban sem tudjuk elkezdeni a helyreállítási munkálatokat, úgyhogy bízunk benne, hogy innentől kezdve most már villámgyorsan haladunk majd előre. – mondta Bús Árpád Zsolt.

Már csak pár lakásba nem tértek vissza a lakók, de bíznak abban, hogy mihamarabb visszaáll az élet a régi kerékvágásba a társasházban.


Tovább az archívumra