Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Éves szinten több mint 20 millió forintba kerül a gyöngyösi önkormányzatnak a város csúszásmentesítése

Éves szinten több mint 20 millió forintba kerül a gyöngyösi önkormányzatnak a város csúszásmentesítése

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A szakemberek az első hó leesése, vagyis szombat reggel óta folyamatosan dolgoznak a síkos utak, járdák jégtelenítésén. Eddig nincsenek is nagy fennakadások a közlekedésben azokon az útvonalakon, amelyekre az önkormányzat figyel.

A Cinke közi lépcső és a város lejtős útszakaszai mellett a buszok útvonalai is elsőbbséget élveznek Gyöngyös síkosságmentesítésénél – mutatja Kása János, a Városháza illetékese. A szakember szerint sokan várják el az önkormányzattól, hogy teljesen szárazak legyenek ilyen időben is az utak és a járdák, de szerinte ezt lehetetlen megoldani.

Ez a városszéli körforgalom is gyakran síkossá válik a patak közelsége miatt, ezért itt is többet takarítanak. A város által csúszásmentesítésre költött összeg nagyban függ az időjárástól: tavaly több, mint 20 millió forintba került a 138 ezer négyzetméternyi kiemelt útvonal és a 44 ezer négyzetméternyi olyan járda megtisztítása, amihez nem tartozik magáningatlan.

Kása János emlékeztetett: ha mínusz 5-6 fok alá esik a hőmérséklet, akkor szinte lehetetlenné válik a mesterséges olvasztás, ezért azt tanácsolta: akinek a következő napokban nincs halaszthatatlan dolga, ne induljon útnak sem autóval, sem gyalog. Annál is inkább, mert kemény fagyok várhatók.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2010-12-13 )

Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés