Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Gyöngyös helyi adó-politikája láttán örülnek is, meg nem is a Mátraaljai Munkaadók Egyesületénél

Gyöngyös helyi adó-politikája láttán örülnek is, meg nem is a Mátraaljai Munkaadók Egyesületénél

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A szervezet az adórendelet elfogadása előtt mellékelte saját javaslatait a képviselőtestület felé, majd a döntés után is értékelték a változásokat.

Két adónem, az iparűzési és az építményadó mértéke befolyásolja leginkább a gyöngyösi vállalkozások működőképességét, fejtette ki a Mátraaljai Munkaadók Egyesületének vezetője. Báry Péter emlékeztetett: a most is 2 százalékon hagyott iparűzési adó már évek óta a maximumon áll, lényegében jelentős versenyhátrányt okozva az itt működő cégek számára. Van nagyvállalkozás, amely jövőre el is hagyja Gyöngyöst, maga után jelentős adóbevétel-kiesést hagyva. A vállalkozók nagy része azonban egyelőre tolerálja az adó változatlanul hagyását.

Annak is örülnek, hogy az építményadó végül nem emelkedett, miután hat év alatt három és félszeresére növelte az önkormányzat ezt az adónemet.

A munkaadók egyesülete egyébként azt javasolta a döntés előtt az önkormányzatnak, hogy csökkentsék az építményadót 20-25 százalékkal, legyen nagyobb felderítés az adót rendszeresen nem fizető cégekről, és kényszerítsék ki a multik valódi adózását. Az egyesület joga, lehetősége és kötelessége is, hogy véleményt mondjon a város helyiadó-politikájáról – emlékeztetett Báry Péter.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2010-12-20 )

Tovább az archívumra