Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Jótékonysági kupakgyűjtés az Egressyben

Jótékonysági kupakgyűjtés az Egressyben

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Kupakgyűjtőt helyeztek ki az Egressy Béni Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola elé, amellyel az Együtt Gyógyulni Könnyebb Alapítványt támogatják. Az intézmény számára fontos a gyermekek érzékenyítése, az ökotáborok alkalmával nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy felhívják a tanulók figyelmét a környezetvédelemre és mások megsegítésére.

Kocka alakú kupakgyűjtő az iskola előtt. Már régóta gyűjtögették a kupakokat a tanulók, most pedig ebbe a tárolóba öntötték, a képeket még múlt pénteken készítettük.

– Ökoklubok, ökotáborok keretében is mindig is gyűjtöttük a kupakot, a gyerekek, a kollégák, a dolgozók szorgalmasan hozzák, úgyhogy nagy mennyiség gyűlt már össze, és ezért határoztuk el, hogy a városban kitett ilyen gyűjtők mintájára, hogy az iskolánkhoz is kerüljön egy ilyen kupakgyűjtő. – mondta Oroszi Hajnalka, az Egressy Béni Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola intézményvezető helyettese.

Az iskola már évek óta kapcsolatban áll az Együtt Gyógyulni Könnyebb Alapítvánnyal, amely beteg gyermekek gyógyulását, fejlesztését támogatja. Az intézmény 2016 óta viseli az ökoiskola címet, és nem csak a kupakokat gyűjtik, hanem külön edénybe dobják például a pet palackokat is. A gyűjtő kihelyezésével azonban nem csak a környezettudatosságra, hanem mások megsegítésére is felhívják a tanulók figyelmét.

– Amikor például a nyáron öko táborokat szerveztünk, akkor a gyerekekkel együtt látogattuk meg ennek az alapítványnak a képviselőjét, és ő elmondta a gyerekeknek, hogy kik azok a kisbetegek, akiknek akár gyógytornász, akár egyéb segítséget tudnak nyújtani abból a pénzből, ami a kupakok bevételéből származik. – mondta Oroszi Hajnalka.

Az alapítvány egy Egressys diákot is támogatott már, ezért is tartják fontosnak, hogy segítsék a munkájukat.


Tovább az archívumra