Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Ó és Új Lelki Kincsesház

Ó és Új Lelki Kincsesház

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Jó ütemben halad a Gyöngyösi Református Egyházközség közösségi házának építése. Már 60%-os készültségi fokban van a lelkészlakásnak, irodának és közösségi tereknek helyet adó épület, amely az Ó és Új Lelki Kincsesház nevet kapta. A beruházással előreláthatóan az év végéig végeznek, azonban a befejezéshez még közel 15 millió Ft-ra van szükség.

Épül az Ó és Új Lelki Kincsesház. A múltat és jelent ötvöző épület bibliai hasonlatra kapta ezt a nevet, mert szeretnék, ha ez egy valódi lelki kincsestárként szolgálna- mondta Kenyeressy Károly. A tetőszerkezet is elkészült, már a több funkciós ház belső vakolásánál tartanak.

– Két funkciója lenne, egy felől a gyülekeznek szolgálná a misszió és mindennapi életét, másfelől pedig a leendő beosztott lelkész lakása lenne. – mondta Kenyeressy Károly, a Gyöngyösi Református Egyházközség lelkésze.

Az épület 60 %-os készültségi fokban van, a beruházás költsége több forrásból tevődik össze.

– 6 és fél millió forintot kaptunk a Dunamelléki Református Egyházkerülettől, ezzel az eddig összesen 33 millió forint értékű ráfordítás többi része a saját összegyűjtött adományainkból valósult meg. Nagyon nagy örömmel adakoznak a gyülekezet tagjai erre az építkezésre, és máshonnan is kapunk adományokat. – mondta Kenyeressy Károly.

Ahhoz, hogy befejezhessék a beruházást még 15 millió Ft-ra van szükség. Pályáztak kormányzati forrásra is, és ismét számítanak a Dunamelléki Református Egyházkerület újabb támogatására, és a gyülekezet tagjainak és minden jóérzésű embernek az adományaira is – mondta a református lelkész, aki reméli, hogy a építkezés még ebben az évben befejeződik.


Tovább az archívumra