Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Környezetvédelmi jelentés, közszolgáltatási díjak változtatása. SZMSZ-módosítás.

Környezetvédelmi jelentés, közszolgáltatási díjak változtatása. SZMSZ-módosítás.

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Többek között ezekkel a témákkal foglalkozott Gyöngyös Város képviselőtestülete a költségvetés első fordulós szentesítése után.

Hónapok óta nehéz kivitelezni a közszolgáltatási tarifák az év elején szokásos felülvizsgálatát. Ahogy korábban többször, most sem érkezett olyan díjjavaslat az AVE Gyöngyös Kft-től, amely alapján a képviselőtestület dönteni tudott volna a szilárdhulladék kezelésének díjáról. A februári ülésen így várhatóan újra téma lesz ez a tétel.

A fizető parkolás díja idén sem változik, ahogy a temetői szolgáltatások tarifáját sem emelte fel a grémium. A szennyvízdíj viszont módosult: áfa nélkül 232 forint lesz köbméterenként.

A képviselők tudomásul vették a város környezetvédelmi állapotáról szóló éves jelentésben foglaltakat is. Eszerint Gyöngyös sérülékeny vízbázison fekszik, nagy gond a Nagy-patak állandó szennyezettsége, a leghangosabb útszakasz a városban a zajmérések szerint a Deák Ferenc utca.

A grémium a folyamatban lévő fejlesztési pályázatokkal kapcsolatban is kézhez kapott egy összefoglalót, ebben többek között a Dobó úti bölcsöde, a szociális városrehabilitáció, a csapadékvíz-elvezetési program és a funkcióbővítő városrehabilitáció foglaltatik benne, egyenként is több százmilliós beruházási összegekkel.

A testület módosította szervezeti és működési szabályzatát, és a kisebbségi önkormányzatokkal fennálló megállapodásait. A cigány önkormányzat esetében a képviselők azon kérésüknek is hangot adtak, hogy a grémium kevesebb pénzt fordítson személyi kiadásokra, és többet közösségi programokra, problémamegoldásra.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2011-01-28 )

Tovább az archívumra