Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Részvételi költségvetés már online is

Részvételi költségvetés már online is

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Elindult a részvételi költségvetés aloldala a gyongyos.hu felületén, így a gyöngyösiek már online is eljuttathatják javaslataikat az önkormányzat számára. A javaslattételi szakasz június 14-én zárul, ezt követően a városlakók szavazással dönthetnek a megvalósítandó ötletekről.

Ezeket a felvételeket még május elején készítettük, akkor a város négy pontján helyeztek el ilyen gyűjtődobozokat, amelyekbe fejlesztési javaslataikat dobhatják be a városlakók. Ma elindult a részvételi költségvetés önálló weboldala, így az ötleteket már online is el lehet juttatni az önkormányzathoz.

– Erre lesz körülbelül egy hónapjuk, és június 14-e után kerül majd sor a szavazásra, amikor minden gyöngyösi lakos három-három javaslatra szavazhat, és azokat fogjuk megvalósítani, amelyek a legtöbb voksot kapják. – mondta Kárpáti István Gyöngyös alpolgármestere.

Olyan javaslatokat várnak, melyek megvalósítási költsége 200 ezer és 2 millió forint közé esik. A teljes programra az első, próbaévben 6 millió forintot fordít az önkormányzat, amely jövőre emelkedhet majd az idei tapasztalatok alapján. Kárpáti István alpolgármester Fórum című műsorunkban arról is beszélt: a projekt egyik célja, hogy javítsa az önkormányzat és a városlakók viszonyát.

– Én azt szeretném, hogy ha minél több ember venne részt ezekben a folyamatokban, a közéletben, ezáltal szerezve közvetlen tapasztalatokat, aminek hatására javul az önkormányzat és az állampolgárok viszonya, sokkal interaktívabbá válik. – mondta Kárpáti István.

Az alpolgármester hozzátette: Magyarországon Gyöngyössel együtt mindössze három vidéki városban indítottak részvételi költségvetést.


Az Aktuális napi hírei (2021-05-13 )

Tovább az archívumra