Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Takarékosnak és visszafogottnak nevezte Gyöngyös 2011-es költségvetését a város polgármestere és alpolgármestere kedd esti műsorunkban

Takarékosnak és visszafogottnak nevezte Gyöngyös 2011-es költségvetését a város polgármestere és alpolgármestere kedd esti műsorunkban

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Úgy vélekedtek: a büdzsé számai teljesíthetőek, újabb hitel felvételét pedig szeretnék elkerülni.

Ezekkel a szavakkal jellemezte a város idei költségvetését Gyöngyös polgármestere a kedd esti Fogadóórában. Hangsúlyozta: a város közel félmilliárdos törlesztési kötelezettsége csak a legfontosabb feladatok ellátást teszi lehetővé, így az intézményeknél is csak a beázás elleni védekezést tudják megoldani idén. Ugyanakkor megvizsgálják annak lehetőségét, hogyan vehetnék vissza saját hatáskörükbe a megyei fenntartású városi intézményeket.

Réthy Béla alpolgármester szerint a költségvetés 200 milliós hiánya kezelhető, a legutóbbi testületi ülésen kritizált sporttámogatási rendszert pedig átdolgozzák, hogy az úszósportot továbbra is támogathassák. Az alpolgármester azt is elmondta: a futó pályázatok teljesítése komoly terhet jelent az önkormányzat számára, de befejezik ezeket a projekteket.

Mint a városvezetők elmondták: az idei költségvetés lehetővé teszi ugyan újabb hitel felvételét, ezzel azonban az önkormányzat nem kíván élni 2011-ben.

Pifkó Tamás


Az Aktuális napi hírei (2011-02-02 )

Tovább az archívumra