Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Együttműködés a P&G-vel: bölcsődei, óvodai férőhelyeket biztosít az önkormányzat

Együttműködés a P&G-vel: bölcsődei, óvodai férőhelyeket biztosít az önkormányzat

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Együttműködési megállapodást készül kötni a Procter & Gamble gyöngyösi gyárával az önkormányzat annak érdekében, hogy a cég dolgozói számára bölcsődei és óvodai férőhelyeket biztosítsanak. Hiesz György polgármester a keddi Fogadóórában elmondta: az együttműködés mindkét fél számára kedvező lesz.

Évek óta csökken a gyermeklétszám Gyöngyösön, a városban rendelkezésre álló bölcsődei és óvodai férőhelyek egy része kihasználatlan – mondta Fogadóóra című műsorunkban Hiesz György polgármester annak kapcsán, hogy az egyik, ipari parkban működő céggel gyermekgondozási és -nevelési feladatok ellátásra terveznek együttműködési megállapodást kötni.

– Két éve tárgyalunk a Procter & Gamble-lel, az ipari park legnagyobb foglalkoztatójával, amely a cégnél szeretett volna kialakítani óvodát, bölcsődét, később azonban arra jutottak, hogy tőlünk vásárolnának szolgáltatást. – mondta Hiesz György, Gyöngyös polgármestere.

A cég dolgozói a Jeruzsálem úti intézményben helyezhetik el gyermekeiket, ahol a gondozási időt a műszakváltásokhoz igazítják majd. Hiesz György a képviselő-testület egyéb döntéseiről is részletesen beszámolt műsorunkban, így például arról a parkolófejlesztésről, amely Mátrafüreden valósul majd meg, a forrását pedig a közelmúltban értékesített füredi önkormányzati területek vételára adja. A városvezető szerint nagy szükség van a beruházásra.

– Aki ismeri a füredi helyzetet, és volt már nagyobb rendezvény idején Mátrafüreden, tudja, mekkora gondot jelent a parkolás. Most egy kicsi adósságot törlesztünk belőle, épül egy gyeprácsos parkoló, összesen 36 férőhellyel. – mondta a polgármester.

Hiesz György polgármester beszélt az önkormányzat pénzügyi helyzetéről. Mint elmondta, az adóbevételek kedvezőbben alakultak a vártnál, a város költségvetési helyzete jelenleg stabilnak mondható.


Tovább az archívumra