Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Újabb garázssor környékét takarították ki

Újabb garázssor környékét takarították ki

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Folytatódott Gyöngyös közterületein a hulladékgyűjtés. Végh Attila önkormányzati képviselő felhívására ma a Baross Gábor úti garázssor környékét takarították ki, a hulladékgyűjtésben segítettek a garázstulajdonosok, egy szervezet és magánszemélyek is.

Autóülés, lökhárító, egy tucat gumiabroncs, sőt egy egész autóroncs is volt itt az árokparton még nem régiben – mondja Végh Attila, akinek a felhívására jöttek el ennyien ezen a péntek délutánon, hogy kitakarítsák a Füszért garázssor környékét. A körzet önkormányzati képviselője azt mondja, a májusban lezajlott, Tisztítsuk ki az országot akcióhoz csatlakoztak, de már nem a pályázat keretében valósul meg ennek a területnek a megtisztítása.

– Körzetemben úgy gondolom ez a legfertőzöttebb terület, gondoltam megszervezzük ezt az akciót, de le kellett kaszáltatni a területet, ezért nem fértünk bele a pénteki határidőbe. – mondta Dr. Végh Attila önkormányzati képviselő.

A garázstulajdonosok már a hét folyamán is gyűjtötték az itt lerakott hulladékot – tette hozzá a képviselő, de most is sokan csatlakoztak a felhíváshoz.

– Azért csatlakoztam, mert engem zavart ez a rendetlenség, gyöngyösi lakos vagyok én is, fontos, hogy tiszta legyen a környezetünk. – mondta Korsós Piroska.

A Magyar Rákellenes Liga Gyöngyösi Alapszervezetének tagjai ide is eljöttek segíteni.

– Részünkről természetes, hogy mindenhol megjelenünk, ahol tudunk, ugyanúgy tudunk dolgozni, mint az egészséges emberek. – mondta Tóth Lászlóné, a Magyar Rákellenes Liga Gyöngyösi Alapszervezetének elnöke.

A hulladékok között tetemes mennyiségű hivatalos iratot is találtak, amit jeleznek a városrendészetnek – mondta a gyűjtésben segítő önkormányzati képviselő.

– Hatósági bizonyítványokat, rendszámot, rengeteg adásvételi szerződést találtunk itt a szemét között, mind egy céghez köthető. Ilyenkor ennek az a sorsa, hogy a közterület-felügyelet felé fogjuk ezeket a dokumentumokat továbbítani és kérjük őket, hogy tegyék meg a feljelentést. – tette hozzá Dr. Szén Gabriella önkormányzati képviselő.

A hulladék összegyűjtéséhez munkagép segítségére is szükség volt, a zsákokat és a kesztyűket az önkormányzaton keresztül a Várostérségfejlesztő Kft., a konténert pedig a Hulladékkezelő cég biztosította.


Tovább az archívumra