Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Térzene a zeneiskolásokkal

Térzene a zeneiskolásokkal

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Május eleje óta minden csütörtökön térzenét adnak a városban a Pátzay János Katolikus Zeneiskola növendékei és tanárai. A projekt a járvány időszak alatt kezdődött, amikor még nem léphetett közönség az iskola falai közé, ezért döntöttek úgy, hogy akkor kiviszik a zenét a szabadba, így bárki láthatja-hallhatja.

A Pátzay János Katolikus Zeneiskola növendékei és tanárai énekeltek, zenéltek a járókelőknek csütörtökön a plébánia előtt. A tanulók nagyon várták már, hogy a hosszú bezártság után megmutathassák, mi mindent tanultak. Saját maguk választották ki, hogy mit szeretnének előadni. Ditrixen Andrea például az operaház fantomjából adott elő részletet.

– Szeretem az ilyen lassabb darabokat és nagyon szépen fel van ez építve szerintem. – mondta Ditrixen Andrea.

Az utca zene projekt még május elején kezdődött, amikor nem voltak látogathatóak a koncertek, de a növendékek ez idő alatt is próbáltak, amit így meg is tudtak mutatni az utca emberének.

– Az az ötlet hívta életre, hogy a pandémia miatt nem tudtunk hangversenyek csinálni bent a nagyteremben a zeneiskolában és akkor ide kijöttünk. – mondta Várallyay Róbert, a Pátzay János Katolikus Zeneiskola zongoratanára.

Volt olyan térzenei alkalom is, amikor a Szent Bertalan templom tornyában zenéltek – akkor a Kassai úti áruházig lehetett a zenét hallani- mondta el Jakkel Mihály igazgató.

– Vannak olyan kezdeményezések amikor kimegyünk és kis térzenéket adunk, ez minden csütörtökön 4 órakor van, amíg a zeneiskolai oktatás tart. Nyáron nincsenek gyerekek tehát akkor nem lesz már. – mondta Jakkel Mihály Zsolt, a Pátzay János Katolikus Zeneiskola igazgatója.

Volt itt hegedű és trombitajáték, énekes, valamint szóló zongora produkció is. Az idei tanévben ez volt az utolsó térzene Gyöngyösön.


Tovább az archívumra