Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Érdekes témát választottak a Mátra Művelődési Központ fotógalériájának februári kiállításához

Érdekes témát választottak a Mátra Művelődési Központ fotógalériájának februári kiállításához

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A Szempont Fotókör alkotóinak azon képeiből válogattak egy tárlatra valót, melyek a Szent Anna kápolnát és környezetét mutatják be különböző szemszögből. A kiállítóknak nem titkolt célja, hogy kedvet csináljanak a Mátra természeti szépségeinek a felkereséséhez is.

Fehér Miklós az elmúlt évtizedek alatt többszáz képet készített a Szent Anna-tóról és környékéről, s ezekből négyet a mostani kiállításra is elhozott. Köztük egy olyat is, amelyik egy 22 évvel ezelőtti búcsún készült.

A Szempont Fotókör kiállítása azt bizonyítja, sokan felfedezték ezt a helyet maguknak, mint fotótémát. Tették ezt egymástól függetlenül, ugyanakkor mégis egy kicsit mind Fehér Miklós nyomdokain járva.

Udvari Gábornak van olyan képe, melyet többheti kitartó munka eredményeként tudott elkészíteni. Ennyi kellett, hogy megtalálja a megfelelő pillanatot és a megfelelő színeket. Kazsu Attila viszont nem a kápolnára, hanem a környezetére koncentrált. Õ, mint mondja, első sorban természetjáró.

A Szempont Fotókör kiállítói, köztük a Mátrában évtizedek óta túrázó Fehér Miklós, arra biztatnak másokat is, hogy akár fényképezőgéppel, akár anélkül, járják a természetet, keressék annak szépségeit. Hiszen nem is kell messzire menniük, hogy megtalálják.

Borbándi Erik


Az Aktuális napi hírei (2011-02-11 )

Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Mese - A Béka-királykisasszony
18:13
Cimbaliband és Szalonna Bandája - Megyek az úton
18:17
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nézőtér - kulturális magazin
19:05
Reklám
19:08
Molnár Dániel koncertje
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Azori, Sao Miguel, Pico, Faial - dokumentumfilm
20:11
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság