Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!
A rendezvénynek otthont adó Mátra Szakképző Iskolában, záróünnepségen hirdették ki az eredményeket.
A vadételfőző verseny győztes étke a vargányás szarvasborjú paprikás lett kapros túrós gombóccal. A bükkzsérci csapatnak, a Vászonvőgyi Vadászklubnak meghozta a sikert az idei verseny. Összesen 7 csapat versengett, leginkább pörkölt készítésben jeleskedtek az erdészek és vadászok, de egy leves és 2 sült is készült vadból. A zsűri elnöke, Nagy Zoltán királyi főszakács elmondta: a versenyen készült ételek olyan jól sikerültek, hogy még étteremben is megállnák helyüket. A szakember szerint a vadételeknek nagyobb szerepet kellene kapni mindennapi táplálkozásunkban, mert a vadhús egészséges. A záró rendezvényen kihirdették a pálinka és borverseny eredményeit is. Az erdészek és vadászok 35 pálinka mintával neveztek, a zsűri 3 nagy arany, 4 arany, 9 ezüst, és 7 bronzérmet osztott ki, 11 oklevélben részesült. Az 54 bor mintából szintén 3 lett nagy aranyérmes, 9 arany, 22 ezüst, 12 bronzminősítés született, és 8 oklevelet kapott.
Pásztor Csilla