Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Van, aki még hordja, bár már megszűnt a kötelező maszkviselés

Van, aki még hordja, bár már megszűnt a kötelező maszkviselés

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Szombat óta újabb szeletet kaptunk vissza a vírus előtti életünkből, a legtöbben a maszk elhagyásának örülnek a legjobban. Az üzletek kirakatairól lekerültek a vásárlói létszámlimitet jelző táblák, de a higiéniára ugyanúgy fokozottan odafigyelnek. Vannak olyanok, akik továbbra is hordják a maszkot, a kézfertőtlenítőket pedig a legtöbb helyen kint hagyták a boltokban.

Múlt pénteken elértük az 5,5 millió beoltottat, így szombattól érvénybe léptek az újabb enyhítések. Az egyik legfontosabb, és a legtöbbek által várt könnyítés az, hogy maszk nélkül lehet belépni az üzletekbe. A legnagyobb bevásárlóközpontban is hosszú ideig volt érvényben vásárlói létszámlimit, ki is voltak írva a környező boltok kirakatain, hogy egy időben hány vásárló lehet bent. Szombaton ezek a kiírások is lekerültek az ablakokról, a vásárlók pedig arcukat szabadon hagyva térhettek be az üzletekbe. Ennek a legtöbben nagyon örülnek.

– Sokkal jobb, mert tudunk kommunikálni az emberekkel és meg is ismerjük egymást könnyebben, mint eddig. – mondta Hosszú Tiborné.

Vannak azonban, akik továbbra is hordják a maszkot, és olyanok is, akik mindentől függetlenül még inkább odafigyelnek a higiéniára.

– Jó igen, csak még azért tart az ember, csak ott van az a baj. Kicsit lazul az ember, mert nem fulladozik mindenhol, de a fal az még ott van attól függetlenül. – mondta Nagy Krisztina.

– Sinopharmot kaptam. 70 éves elmúltam mikor megkaptam. Nem tudom védett vagyok-e egyáltalán. Továbbra is szükség van rá, mert nem igaz, hogy itt elengednek minket, a környező országokban viszont mindenféle intézkedéseket vezetnek be. – nyilatkozta Bakos Tamás.

– Semmi különleges érzés nincs bennem emiatt. Csak eddig arra kellett figyelnem, hogy legyen nálam maszk. Reggel nagy boldogan kidobtam, aztán mentem a patikába, ott meg kellett. – mondta Vancsó Ferenc

Ebben az üzletben még mindig ki van helyezve a kézfertőtlenítő, és továbbra is jönnek maszkos vásárlók.

– Megoszlik még a dolgozók között is, tehát van olyan is, aki inkább még felteszi a maszkot, mert elég közel kerülnek a vásárlókhoz. Vásárlók körében is megoszlik ez a dolog, tehát van, aki még a mai napig is maszkban jön be a boltba, saját egészsége védelmében, de ez azért nagy megkönnyebbülés már most – mondta Mahunkáné Szakály Etelka, a Sláger Szupermarket üzletvezetője.

Az élelmiszerüzletekben, ahogy a vírus előtt, úgy most is kiemelt figyelmet fordítanak a higiéniára.

– A lányok is ugyanúgy odafigyelnek arra, hogy ugyanúgy a fokozott higiéniás szabályokat még inkább betartsák, illetve a vásárlók részére is ugyanúgy ki van helyezve a kézfertőtlenítő, tehát aki szeretné, az ugyanúgy használhatja. – mondta az üzletvezető.

Az enyhítéseknek köszönhetően védettségi igazolványra is egyre kevesebb helyen van szükség, kártya nélkül mehetünk például moziba, vagy más kulturális előadásokra is.


Tovább az archívumra