Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Több mint húsz kitüntetést adtak át

Több mint húsz kitüntetést adtak át

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Több mint húsz városi kitüntetést adtak át Gyöngyösön az államalapítás ünnepének napján. A pandémia miatt nem lehetett megszervezni az díjátadó ünnepséget, ezért most hat kategóriában vehették át az elismeréseket mindazok, akik kiemelkedő eredményeikkel gazdagították Gyöngyös hírnevét.

„A mai nap, ez egy ünnep, egy tényleg felemelő pillanat. Én azt kívánom magunknak, hogy sok-sok szép ilyen pillanatot éljünk még meg.” Ezekkel a szavakkal nyitotta meg a városi kitüntetések átadó ünnepségét Gyöngyös polgármestere. Hiesz György örömét fejezte ki, hogy az idősebb generáció mellett a fiatalok között is sok tehetség él Gyöngyösön.

– Rengeteg tehetséges fiatal, rengeteg olyan szakmáját, hivatását mesteri fokon űző emberek élnek közöttünk, akik ma itt megérdemelten díjakat, kitüntetéseket vesznek át. – mondta Hiesz György, Gyöngyös polgármestere.

A képviselő-testület döntése szerint összesen hat kategóriában adtak át elismeréseket. Többek között a szociális ágazatban nyújtott kiemelkedő teljesítményéért kapott kitüntetést Pethő Istvánné, a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ pszichiátriai és szenvedélybetegek ellátásának vezetője.

Díjakat adtak át gyöngyösi fiatalok a tudomány, a művészetek területén, valamint a közösségért végzett munkájuk elismeréseként. Átadták a Gyöngyös Város Érdemes Pedagógusa kitüntetéseket. Több elismerés született sport kategóriában is. Az év Sportszakembere címet Bendiák István kapta.

– Én azt gondolom, hogy talán a legfontosabb az, hogy az ember tisztában legyen azzal, hogy mit akar, legyen egy célja és a célon belül nagyon kitartónak és hűségesnek kell lenni. – mondta Bendiák István.

A Gyöngyös Város Kultúrájáért elsimerést Farkas István, a városi könyvtár igazgatója mellett Tóth Krisztina, a Black Jam Sportegyesület vezetője vehette át.

– A Black Jam nevében is köszönöm minden gyermeknek, hiszen ez közös munka. Köszönöm a tanáraimnak a közös munkát, hiszen ezt nem egyedül értem el, hanem a sok-sok kisgyerekkel és a tanáraimmal. – mondta Tóth Krisztina ’Krinya’, a Black Jam Tánciskola vezetője.

Az önkormányzat legrangosabb elismerését, a díszpolgári címmel együtt járó Pro Civitate kitüntetést a Mátra Honvéd Kaszinó Kulturális Egyesület, Juhász Ferenc plébános, mesterkanonok és Balázs Ernő, a Gyöngyös Város Barátainak Körének alapítója vehette át.

– Én itt ígérem önöknek, hogy úgy folytatjuk életünket, hogy méltók legyünk erre a kitüntetésre, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy továbbra is büszkék legyenek arra a tevékenységre, amit ezek az emberek, akik velem együtt a színpadon helyet foglalnak, méltók legyenek. – mondta Balázs Ernő, a Gyöngyös Város Barátainak Köre alapítója.

Az ünnepség után Gyöngyös minden díjazottat és vendéget állófogadásra hívott a Művelődési Központ előterében, ahol Dudás Róbert országgyűlési képviselő mondott pohárköszöntőt.


Tovább az archívumra