Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Karbantartás és fejlesztés a NAV-nál

Karbantartás és fejlesztés a NAV-nál

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Ma este új fejlesztéseket vezet be és karbantartási munkálatokat végez az online számla rendszerben és az online számlázó mobilalkalmazásban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. Az új fejlesztéseknek köszönhetően az elsődleges felhasználók még egyszerűbben érik el az online számla rendszert, és így könnyebb az adatszolgáltatások teljesítése is. A karbantartás este 6 órától 10 óráig tart, melynek ideje alatt a felület nem lesz elérhető az ügyfelek számára.

Ma, augusztus 26-án 18 és 22 óra között nem lesz elérhető a NAV online számla weboldala, ugyanis karbantartást hajtanak végre, és új fejlesztéseket vezetnek be. Az első és legszembetűnőbb változás az lesz, hogy a rendszerben megszűnik az új adózók és felhasználók eddigi regisztrációja, ezért a webes felület fejlécéről lekerül a regisztráció gomb.

– A második fontos dolog, hogy mostantól az elsődleges felhasználók egyszerűbben léphetnek be az online rendszerbe, ugyanis mostantól a központi azonosítási ügynökön keresztül történik az azonosítást, az az ügyfélkapus belépési adatokkal lehet belépni az online számla rendszerbe. Itt kell majd megkülönböztetni két fajta elsődleges felhasználót. Volt olyan elsődleges felhasználó, aki több adózó nevében is eljárhat, de egy felhasználó néven regisztrálta az adózókat, igazából nekik most semmilyen teendőjük nem lesz. – mondta Dr. Kis Péter András szóvivő, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Kommunikációs Főosztály osztályvezetője.

Azok az elsődleges felhasználók viszont, akik ugyancsak több adózó nevében járhatnak el, de ezeket az adózókat más-más felhasználói néven regisztrálták, most figyelniük kell. Ugyanis az első belépésük után, ismét el kell fogadni az adatkezelési tájékoztatót, és meg kell adni a kapcsolattartási adatokat. Emellett a mobilalkalmazásban is változások lesznek – tette hozzá a NAV osztályvezetője.

– Hogyha az elsődleges felhasználó a fejlesztések után belép a rendszerbe, arra figyelnie kell, hogy újra a mobileszközét párosítania kell az online számlázó program webes felületével. Ezt a beállítások és mobilalkalmazás párosítási menüpontban lehet megtenni. Egy fontos dolog még, hogy bejön a képbe a mobiljelszó alkalmazása. – mondta Dr. Kis Péter András.

Ami annyit tesz, hogy a készülék párosításakor egy jelszót kell majd megadni az ügyfeleknek, ami 4-től 15 karakterhosszúságig terjedhet.


Tovább az archívumra