Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A Mátrai Erőmű Zrt. Visontai Bányájában termelt lignit iránt egyre növekszik a lakossági igény

A Mátrai Erőmű Zrt. Visontai Bányájában termelt lignit iránt egyre növekszik a lakossági igény

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A mai napon már az ötezredik vásárló fizette be Visontán, az általa vásárolt szenet a társaság főpénztárában. A szerencsés vevő még jutalomban is részesült.

Bulzán György Békés megyéből, 250 km-ről jött a lignitért, de még nekik így is jobban megéri, mintha helyben veszi meg a tüzelőt. Az erőmű a lakossági lignitet évek óta változatlan áron, mázsánként 510 Ft-ért értékesíti. Október óta 508 ezer mázsa lakossági szenet értékesítettek Visontán, itt naponta 80 gépkocsit töltenek meg. Az értékesítésen túl a társadalmi felelősség vállalásnak fontos része, hogy a téli tüzelőt ingyenesen biztosítja a rászoruló lakosoknak. Összesen 660 család részesült családonként 25-30 mázsa lignit juttatásban, az önkormányzaton keresztül. A Mátrai Erőmű Zrt. a lakossági szén kiadás további növelését tervezi. Célul tűzte ki, hogy egyszerűsíti az ügyintézést, gördülékenyebbé teszi a kiadást, a mérlegelést és a számlázást Visontán és Bükkábrányban egyaránt.

Pásztor Csilla


Az Aktuális napi hírei (2011-03-08 )

Tovább az archívumra