Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Jól halad az Ózon Hotel felújítása

Jól halad az Ózon Hotel felújítása

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az építőanyag-drágulás és az alapanyag-hiány az Ózon Hotel felújítási munkálataira is hatással van, de ennek ellenére jól haladnak a négycsillagos hotel bővítésével és felújításával. A szálloda vezetője úgy véli, hogy év végén már eljutnak a burkolatfestési szakaszhoz.

Már csak ezek a képek emlékeztetnek a korábbi Ózon Hotelre, az egész területet vasállványok, építészeti anyagok lepik el. Jól haladnak a felújítással, minden bővítmény elérte a szerkezetkész állapotot, bár az építőiparra mostanában jellemző nehézségek erre a beruházásra is hatással vannak.

– Sajnos az ütemtervhez képest némi lemaradás tapasztalható, ugyan nem katasztrofális, de a jelenlegi építésianyag-beszerzési körülmények úgy árban, mint elérhetőségben, mennyiségben megnehezítik minden kivitelező dolgát. Nincs ez másként a Hotel Ózonnál sem. – mondta Hoffmann Henrik, a Hotel Ózon Kft. cégvezetője.

Közel 7000 négyzetméterre bővül az épületegység, és új látványosságokat is kialakítanak, mint például a panorámacsúszda vagy a végtelen medence. Emellett új konferenciaterem is épül, ami a környék legnagyobb befogadóképességű helyisége lesz, több részre választható, különlegessége pedig az, hogy olyan teherbírással bír, mint egy parkolóház, így akár autó-bemutatókat is lehet majd benne tartani. Az apartmanházaknál is zajlik a munka, a legtöbbnél már az ablakok is a helyükre kerültek.
.
– Ami eddig még nem volt, egy különleges szálláshely-termék, a 11 db kis apartmanház szétszórva az erdőben. Saját, privát wellness részleggel, ami szintén egy olyan különleges, új termék lesz, ami képes lesz olyanokat is megszólítani, akiknek eddig nem a Mátra volt az elsődleges úticélja. – mondta Hoffmann Henrik.

Amellett, hogy a vendégek egy teljesen új, modern, több szolgáltatással ellátott szállodába érkezhetnek majd, a munkavállalókra is gondolt a cég, hiszen amellett, hogy ötvennel több álláslehetőséget kínálnak, a személyzeti épület is bővül és megújul.

– A munkatársaknak szóló szolgáltatásokat is kell és érdemes fejleszteni, megújulnak azok is. Úgy az öltözők, mint a személyzet számára szolgáló étkezők, átöltöző helyiségek, és természetesen a szálláslehetőség is, hiszen itt, a felső Mátrában szükséges az, hogy alkalmanként a kollégákat altatni is lehessen, és így 20 szobával bővül a személyzeti szállórész, és 35 szobássá válik. – mondta a cégvezető.

A meglévő épület felújítása is részét képezi a projektnek, amellett, hogy új emelettel bővül, a korábbi szobákat újravezetékelik, és új berendezést is kapnak. A tervek szerint év végén tudják elkezdeni a burkolatfestési munkálatokat.


Tovább az archívumra