Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Jól haladnak a munkák a 24-esen

Jól haladnak a munkák a 24-esen

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az ütemterv szerint zajlik a felújítás a 24-es úton. Jelenleg közel két kilométeres szakaszon találkozhatunk forgalomirányítással, az Egri és Kossuth Lajos utca közötti szakaszon pedig továbbra is csak egy irányban haladnak az autósok. Jelenleg a szegélyek, és a víznyelő rácsok cseréje történik, valamint dolgoznak a munkagépek a három érintett buszmegállón. A jövő héten is látványos munkákkal folytatódik a beruházás, az új jelzőlámpás csomópontok kialakítása aszfaltozással kezdődik.

Éppen a zúzott kavicsot öntik az Erzsébet Királyné útjánál lévő buszmegállónál, erre kerül majd az aszfalt. Az ütemterv szerint zajlanak a munkálatok a 24-es út gyöngyösi szakaszán, közel két kilométeren.

A 3-as úti csomóponttól a főiskoláig harmincas tábla jelzi a megengedett maximális sebességet, az Alkotmány és Koháry út kereszteződésétől a Kossuth utcai csomópontig pedig továbbra is csak egy irányban, a Mátra felé haladhatnak az autósok, miközben a felújítási munkák megállás nélkül zajlanak.

– Folyamatosan a két oldali szegélyek átépítése zajlik, tehát a meglévő szegélyek elbontása, és új szegélyek visszaépítése, illetve a meglévő víznyelő rácsoknak a kibontása, szükség esetén cseréje, javítása, és megemelése az új burkolat szintjére. – mondta Pál István, a HE-DO Kft. műszaki vezetője.

Emellett jelenleg három buszmegálló átépítése van folyamatban, a szegélyeket elbontották, ezeket újakra cserélik, és az alsó teherhordó réteget is építik. A munka a jövő hét első két napján az aszfalt felmarásával folytatódik, közben pedig a buszmegállók bazaltburkolatát is elkészítik. A műszaki vezető felhívja az arra közlekedők figyelmét, hogy mozgó munkaterületre számítsanak jelzőőrös forgalomirányítás mellett. Ezután pedig a jelzőlámpás kereszteződésekhez érnek a munkagépek. Mint arról már beszámoltunk, a belvárosi, mintegy 1,8 kilométeres szakaszon három új lámpás kereszteződést alakítanak ki, a Bethlen Gábor utcánál, a Mérges úti üzleteknél, és az Erzsébet Királyné útjánál.

– A tervezett és a meglévő jelzőlámpás csomópontoknál a felálló sávok kötőrétegeit fogjuk kicserélni, itt szintén egy hét centiméter aszfaltburkolat kimarással jár, amit igyekszünk még aznap visszaaszfaltozni, hogy ne maradjanak az aszfaltburkolatba szintkülönbségek. – mondta Pál István.

A teljes munka három ütemben, mintegy 15 kilométeren történik meg Mátraházáig, több mint 2,5 milliárd forint hazai forrásból, közel 100 napon át. A felújítás után a korábbi beruházásokkal együtt a Mátra teljes átkelése már minőségi és biztonságos úton történhet.


Tovább az archívumra