Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A sorozatos betörések mellett egyre nagyobb gondot okoz a vandalizmus a határban álló hétvégi házakban

A sorozatos betörések mellett egyre nagyobb gondot okoz a vandalizmus a határban álló hétvégi házakban

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az elkövetők csak ritkán kerülnek kézre, mezőőrség híján a polgárőrök járőröznek a határban, de ők azt mondják: kevés az eszközük a tolvajok és vandálok ellen.

Betört ablakok, megbontott tető, ezt az épületet Gyöngyös határában az úgynevezett Sárga dűlőben szinte teljesen lebontották a hétvégén. A tulajdonos azt mondja: nem először fordult elő hasonló eset, de a környéken hasonló vandalizmussal eddig még nem találkoztak.

A berendezést teljesen tönkretették, a házban tüzet raktak. Itt egy csigalépcső állt, ezt is teljesen lebontották, és kívül sem hagytak érintetlenül szinte semmit.

Rendszeresen járják a tolvajok a szőlőket is, visznek mindent, ami mozdítható. A szomszéd azt meséli: a napokban nála is jártak.

Fogy a türelem a többi tulajdonosnál is: azt mondják, mikor kijönnek a telekre, mindig találkoznak lopás vagy vandalizmus nyomaival.

A rendőrség ezekben az esetekben mindig kiszáll a helyszínre, a helybeliek azonban nem látnak javulást. Úgy tudjuk, hasonló probléma más hétvégiházas övezetekben is előfordulnak. Szerettük volna a rendőrséget is megkérdezni, de péntek délutánig nem kaptunk választ. A mezőőrség megszüntetése után a polgárőrség ügyel a határra, a vezetőjük azt mondja: ők kevesek a megelőzéshez.

A polgárőrök most két motorkerékpárt szeretnének vásárolni, amelyek megkönnyítenék a dolgukat, ehhez azonban több pénzre lenne szükségük.

Pifkó Tamás


Az Aktuális napi hírei (2011-03-11 )

Tovább az archívumra