Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Gyöngyösön tartott előadást Lehel László, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet igazgatója

Gyöngyösön tartott előadást Lehel László, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet igazgatója

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A legnagyobb hazai karitatív szervezet vezetője az evangélikus gyülekezet meghívására érkezett. Az Aktuálisnak munkájáról, lehetőségeiről és terveiről is beszélt.

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet nevével általában természeti katasztrófák kapcsán találkozhatunk. A húsz évvel ezelőtt alapított szervezet hazánk legnagyobb, nemzetközileg is elismert segélyszervezete. A karitatív egyesület igazgatóját nemrég a gyöngyösi evangélikus gyülekezet látta vendégül az Arany János utcai Gyülekezeti Házban.

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet a világ minden táján segíti a rászorulókat, most is gyűjtenek például a japán földrengés és szökőár károsultjainak. Bár a távolkeleti szigetországba nem utaztak el a segélyszervezet képviselői, korábban a világ számos pontján jártak már, a mostani látogatás alkalmával az ezeken az utakon gyűjtött anyagokból is ízelítőt kaphattak az érdeklődők egy diavetítés során.

A Szervezet vezetője az Aktuálisnak terveiről is beszélt: mint mondta, szeretnék tovább mélyíteni a különböző szervezetek közötti együttműködést, és a segélyszervezetek társadalmi beágyazottságát. Továbbá szeretnének mindenkit buzdítani a jövőben is, hogy segélyszervezeteken keresztül is adakozzanak a rászorulóknak.

Berzsényi Gergely


Az Aktuális napi hírei (2011-03-17 )

Tovább az archívumra