Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Újabb Halmos Béla előadással folytatódott az Magyarország Zenei Anyenyelve Tájegységenként előadássorozat a Mátra Művelődési Központban

Újabb Halmos Béla előadással folytatódott az Magyarország Zenei Anyenyelve Tájegységenként előadássorozat a Mátra Művelődési Központban

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A cél, hogy minél többen megismerhessék népzenehagyományunkat és zenészeinket. Most először már táncház is várta az érdeklődőket.

Ez a táncház elsősorban a kezdőké volt. Olyan lelkes amatőröké, akik nem gyakorolják rendszeresen a néptáncot. Ez persze nem látszódott, hiszen nem a profizmus, hanem a lelkesedés és a tánc öröme volt a legfontosabb ezen az estén.

Az előadássorozat és az azt követő táncházak az Új Magyarország Program keretein belül valósulhatott meg, egy elnyert TÁMOP pályázatnak köszönhetően.

Szék község a romániai Kolozs megye északkeleti részén fekszik, 60 km-re a megyeközponttól, Kolozsvártól. Mind énekes, mind hangszeres zenéjét tekintve Szék igen jelentős célállomása folklórkutatóknak, népzenegyűjtőknek, népzenészeknek.

Ezen az estén a vidróczkisok oktatták a széki táncrendet, és Balog Edina és bandája húzta hozzá a talpalávalót. A következő alkalom április 30-án lesz, akkor is a művelődési központban, és a Halmos Béla előadása után akkor is táncházat fognak tartani városunk néptáncosai.

Berzsényi Gergely


Az Aktuális napi hírei (2011-03-22 )

Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Mese - A Béka-királykisasszony
18:13
Cimbaliband és Szalonna Bandája - Megyek az úton
18:17
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nézőtér - kulturális magazin
19:05
Reklám
19:08
Molnár Dániel koncertje
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Azori, Sao Miguel, Pico, Faial - dokumentumfilm
20:11
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság