Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Tizenegy új parkoló a Hadnagy utcában

Tizenegy új parkoló a Hadnagy utcában

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Pár nap, és használható lesz az új, tizenegy férőhelyes parkoló a Hadnagy utcában. A műszaki átadás megtörtént, viszont a terület előtti részt még leaszfaltozzák. A parkolók közel 6 millió forintból épültek meg. A testület döntése értelmében újabb 5 millió forintot költhetnek a körzetek fejlesztésére, ebből az összegből Szabadság utcában a csapadékvíz elvezető árkot újítják meg.

Még el van kerítve az új gyeprácsos parkoló, hiszen bár az elkészült, a munkagépek megsértették az előtte lévő út burkolatát, így a kivitelezővel egyeztetve, ezt napokon belül újraaszfaltozzák. Ezeket a képeket még augusztusban készítettük, hétköznap is alig volt szabad parkolóhely, és a zöld területre is gyakran ráálltak az autók. A tizenegy új parkolóval remélhetőleg ezek a gondok megoldódnak. A kilences körzetben a jövő évben folytatódik a parkolóbővítés a Bajcsy-Zsilinszky utcában.

– A tervek készen vannak, én szeretném, ha jövőre megépülnének ott is a parkolók, idén már nem lesz rá keret. A Verseny és a Hertelendy utca kereszteződésénél még nincsenek meg a tervek, de úgy gondolom, hogy jövőre azok is meglesznek. – mondta Dr. Végh Attila önkormányzati képviselő.

A Szabadság utcában éppen a betonlapokat helyezik el a csapadékvíz elvezető árokba. A körzetben a testület által megszavazott ötmillió forintos pluszforrásból ezeket állítják helyre.

– Ez egy szikkasztó árok, de nagyon mély és rengeteg bosszúságot okozott éveken keresztül az ott élőknek, most, annyi fért bele ebbe az ötmillió forintba, hogy le lesz lapozva, meg kicsit helyre lesz hozva, remélhetőleg már nem lesz gazos, nem kell lemászni. – mondta Dr. Végh Attila.

A több mint 150 méteres szakaszon az árok is heteken belül elkészül.


Tovább az archívumra