Kezdőlap » Hírek - Aktuális » 121 millió forintból új óvodacentrumot alakítanak ki Jászárokszálláson, a beruházáshoz 100 millió forintnyi uniós pénzt nyert a város

121 millió forintból új óvodacentrumot alakítanak ki Jászárokszálláson, a beruházáshoz 100 millió forintnyi uniós pénzt nyert a város

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Ez a pályázaton elérhető legmagasabb összeg egyben a település egyik legnagyobb sikere – szögezte le Gergely Zoltán polgármester.

Húsz éve üresen áll az itt látható Dobó úti iskola, ám hamarosan újra gyerekzsivaj töltheti be a ma már erősen leromlott állagú épületet. Miután a település évtizedek óta két külön épületben, túlzsúfolt körülmények között működteti óvodáit, öt éve tervezték egy új óvodacentrum kialakítását. Most sikerült is pénzt nyerniük rá egy uniós pályázaton.

Ehhez jön még a fásítás, és a kerítés újjáépítése. A kivitelezést még az idén szeretnék elkezdeni, hogy 2012 szeptember elsején az ovisok már az új helyen kezdhessék a tanévet. A település rendszerváltás utáni történetének egyik legnagyobb sikere az óvodacentrum megvalósítása – hangsúlyozta a polgármester.

Jászárokszálláson csaknem háromszáz óvodás van ma is, a centrum kialakítása után a mai két épületet a Gyóni, illetve a Lehel úton megszüntetik – minden gyermek egy helyre jár majd.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2011-04-04 )

Tovább az archívumra