Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Az óvodások használják az adományt

Az óvodások használják az adományt

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Kézműves foglalkozás során hasznosítják majd a gyöngyösi óvodások a Városgondozási Zrt.-től kapott virágkötészeti eszközöket. A társaság a Kossuth utcában üzemeltetett virágboltját 2018 év végén bezárta, ám számos kellék maradt raktáron, amiket a kilenc óvoda között osztottak szét.

Készül az adventi asztaldísz az epreskert úti óvoda maci csoportjában. A gyerekek festik a tobozokat, a többiek pedig a zenét szolgáltatják a jó munkához.

A szalagok, tűzőhabok, díszek és dekorációk a Városgondozási Zrt. bezárt virágboltjából érkeztek. Ezeket a társaság már nem tudta hasznosítani, ezért felajánlotta Gyöngyös Város Óvodáinak, amit a közelgő ünnepek miatt is nagy örömmel fogadtak az óvodák.

– Ezeknek mi nagyon örültünk, mert ezek mindig nagyon jól jönnek, hiszen fel tudjuk használni most így a karácsonyi, adventi készülődésben. A kolléganők asztaldísz készítésére használták fel, de dekorációra is. Kaspókba, vázákba virágokat tesznek, tehát szépítik vele mindenképpen az óvodát. – mondta Molnár Lászlóné, Gyöngyös Város Óvodáinak intézményvezetője.

Szerény körülmények között, de karácsonyi vásári is lesz, és ahhoz is tudják majd használni ezeket a díszeket. Szűcs Viktor, a Városgondozási Zrt. ügyvezetője elmondta, hogy ezek az új, még nem használt kellékek három évig álltak a raktárban, miután úgy döntöttek, hogy a város óvodáinak ajándékozzák, hiszen az intézmények dolgozói akár a gyerekekkel közösen sok mindenre fel tudják használni kreatív kézműves foglalkozások alkalmával.


Tovább az archívumra