Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Újabb előadásokkal folytatódott pénteken az a kétnapos konferencia, amelyet a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara valamint az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány szervezett a foglalkoztatás kérdéseiről

Újabb előadásokkal folytatódott pénteken az a kétnapos konferencia, amelyet a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara valamint az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány szervezett a foglalkoztatás kérdéseiről

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A mai előadók közül is mindenki kiemelte a képzési rendszer átalakításának fontosságát.

Gúr Nándor, az Országgyűlés foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának elnöke nyitotta meg előadásával a konferencia második napját. Mint az edelényi országgyűlési képviselő elmondta: az Észak-Magyarországi Régió a foglalkoztatottság terén komoly kihívásokkal küszködik.

Az álláskeresők többségének semmilyen szakképesítése sincs, sokan pedig hiába rendelkeznek akár felsőfokú végzettséggel, az a munkaerőpiacon nehezen hasznosítható –fejtette ki az országgyűlési képviselő. Magda Sándor, a Károly Róbert Főiskola rektora arról beszélt: intézményük éppen ezt ismerte fel, amikor a képzéseikhez gyakorlati képzőhelyeket is létrehoztak.

Abban a mai előadók is egyetértettek, hogy a foglalkoztatás bővítéséhez a szakképzési rendszer átalakításán keresztül vezet az út, valóban használható képzés hiányában ugyanis Magyarország nem állja meg a helyét az Európai Unió szabad munkaerőpiacán.

Pifkó Tamás


Az Aktuális napi hírei (2011-04-08 )

Tovább az archívumra