Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Meggyújtották a második gyertyát

Meggyújtották a második gyertyát

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Ézsaiás próféta gondolatait tolmácsolva köszöntötte bronzvasárnap a gyöngyösieket Kenyeressy Károly református lelkész, aki Kárpáti István alpolgármesterrel közösen gyújtotta meg a város adventi koszorújának második gyertyáját. A gyertyagyújtáson a Come Prima Énekegyüttes működött közre.

A Come Prima Énekegyüttes ünnepi műsorával kezdődött el a bronzvasárnapi gyertyagyújtás a Belváros téren. A második gyertya meggyújtása előtt Kenyeressy Károly református lelkész mondott áldást, aki Ézsaiás próféta gondolatait tolmácsolva úgy fogalmazott: csak Jézeus testesíti meg egy személyben az erőt, az örökkévalóságot és a békességet.

– Ereje az ő halálos szeretetében van. Ő az egyetlen uralkodó, aki nem más vállára teszi a terheket, hanem a keresztet saját maga vállára veszi, a világ terheit a vállain hordja, a betegségen, a halálon ereje hatalmat vesz. – mondta Kenyeressy Károly református lelkész.

A lelkipásztor beszédében a covid-járványt olyan világméretű veszélyes eseményhez hasonlította, mint amilyen a bábeli torony építése volt.

– Az emberi szívekből olyan állapotot váltott ki, amivel eddig életünk során, sőt a történelemben sok nemzedék nem találkozott. Egy világméretű esemény, a teológia azt mondja, hogy a bábeli toronyépítés és zűrzavar óta nem volt ilyen esemény, amely kihatott globálisan az egész földkerekségre. – mondta Kenyeressy Károly.

Az ünnepi esemény végén Kenyeressy Károly és Kárpáti István alpolgármester meggyújtotta az adventi koszorú második gyertyáját. A gyertyagyújtás után pedig Vásáry André hozott ünnepi hangulatot a Belváros térre.


Az Aktuális napi hírei (2021-12-06 )

Tovább az archívumra