Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Év végi ünnepséget tartott a Magyar Rákellenes Liga

Év végi ünnepséget tartott a Magyar Rákellenes Liga

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Megtartotta év végi ünnepségét a Magyar Rákellenes Liga Gyöngyösi Alapszervezete. Az eseményen összegezték az eltelt évet, valamint vendégük volt Dr. Gyürky Melinda és a mikulás is betért hozzájuk.

Igazi ünnepi hangulatban kezdődött az évzáró, télapó és télanyó is bekopogtatott és ajándékkal kedveskedett a Rákellenes Liga 78 tagjának. Már régi hagyomány, hogy a Gyöngyösi Alapszervezet minden évben karácsony közeledtével évértékelőt tart, és jó hangulatban tölt el egy délutánt és közösen búcsúztatják az évet.

– Nem volt egyszerű, de túléltük ezt az évet több-kevesebb sikerrel. Fontosabb eseményeket meg tudtuk tartani, részt tudtunk venni. Leghiánytalanabbul tulajdonképpen a kirándulásainkat tudtuk megtartani, amit ez után is nagyon szeretnénk. A céljaink is megvannak, de konkrét terveket sajnos a pandémia miatt nem tudunk kiadni. – mondta Tóth Lászlóné, a Magyar Rákellenes Liga Gyöngyösi Alapszervezetének elnöke.

Az önkéntesek munkáját is elismerték. Az egyik tag például rákszűrésben vállalt szerepet.

– Egészségügyi dolgozó voltam és csatlakoztam a társasághoz, ahol nagyon jól érzem magam, és ha szükség van rám, akkor ahol tudok, segítek. – mondta Godó Sándorné, a Magyar Rákellenes Liga Gyöngyösi Alapszervezetének tagja.

A délután vendége Gyürky Melinda volt, aki rövid köszöntővel készült és ajándékkal is kedveskedett a tagoknak, amit az egyesület is viszonozott.

– Nagyra becsülöm az ő munkásságukat, közösségépítésüket és hogy erőt adnak a gyógyulásban. Úgy hogy úgy gondoltam, hogy nincs nemesebb cél, mint az, hogy az a könyvecském, ami a szeretetről íródott, és a gyógyulásban fontos szerepet játszik a lélek és szellem. Úgy gondoltam, hogy számukra lesz a leghasznosabb, a legfontosabb, hogy a könyvem által is hozzá tudok járulni a gyógyulásukhoz, egészségben maradásukhoz, akkor ezt megteszem ma. – mondta Dr. Gyürky Melinda neurológus.

Az egyesület legközelebbi eseménye a tervek szerint egy világséta lesz január 9-én, amihez majd bárki csatlakozhat, februárban pedig a méhnyakrák elleni küzdelem jegyében a már hagyománnyá vált gyöngyfűzést szervezik meg amennyiben a vírushelyzet engedi.


Tovább az archívumra