Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Két napos karácsonyi városi véradás

Két napos karácsonyi városi véradás

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Két napos karácsonyi véradást szervezett a Magyar Vöröskereszt Gyöngyösi Területi Szervezete a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Károly Róbert Campusán. Most is sokan segítettek véradásukkal, összesen 145-en nyújtották karjukat, hogy az ünnepekre is megfelelő mennyiségű vér álljon rendelkezésre a rászorulóknak.

Csupán egy tűszúrás, és már folyik is az életmentő vér a tasakba. Látszik, hogy Gyöngyösön továbbra sem csökken a véradó kedv, hiszen átlag feletti volt idén a véradások száma – emelte ki a Magyar Vöröskereszt területi munkatársa, aki szerint azonban ennek ellenére is nagy szükség van a vérre.

– Irányított véradás van most elég sok a műtétek miatt, illetve azért is fontos, hogy a vérkészletet feltöltsük az ünnepekre, hogy legyen a kórházakban elég elérhető vér. – mondta Verébné Godó Ildikó, a Magyar Vöröskereszt Gyöngyösi Területi Szervezetének munkatársa.

Erzsébet már több mint negyvenszeres véradó, azt mondja nem az ünnepek miatt jött, hanem természetesnek tartja, hogy amikor lejár a kötelező 56 nap a két véradás között, akkor segítsen.

– Ha csak egy mód van rá, én minden véradáson, amikor lehet, eljövök és általában mindig a városira, az pont úgy jön ki, hogy jöhetek, ezért úgy döntöttem, hogy ma is jövök. Ha tudok, akkor segítek. – nyilatkozta Sőregi Erzsébet.

Miklós a katonaságban kezdte el a véradást, őt is az önzetlen segíteni akarás motiválta.

– Legalább meg tudom menteni, ha már nem is tudok többet segíteni vagy sokat, de legalább ebben segítem a betegeket. – mondta Mihály Miklós.

Legközelebb jövőre lesz lehetőség vért adni, január 5-én Nagyrédén 14-től 17 óráig. Gyöngyösön pedig január 6-án lesz legközelebb a K&V fuvarozó cégnél 9-től 13 óráig.


Tovább az archívumra