Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Elkezdődött a sportcsarnok felújítása

Elkezdődött a sportcsarnok felújítása

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Elkezdődött a Dr. Fejes András Sport- és Rendezvénycsarnok felújítása. A csarnok új sportpadlót kap, valamint megújul a légkondicionáló rendszer és világítástechnika is. A közel 270 millió forintos beruházást TAO-pályázatból és a Magyar Kézilabda Szövetség jóvoltából tudja megvalósítani a Gyöngyösi Kézilabda Klub. A munkálatok a tervek szerint februárban befejeződnek, azonban a világítástechnika felszerelése tovább is eltarthat.

Már vágják fel a régi sporttalajt, és szerelik össze az állványokat a Dr. Fejes András Sport- és Rendezvénycsarnokban, ahol a mai napon egyszerre több felújítás is megkezdődött. A csarnok új sportpadlót kap, valamint megújul a légkondicionáló rendszer és a világítástechnika is.

– Nagyon régóta probléma volt, hogy a meccsek alatt nem tudtunk olyan hőmérsékletet biztosítani, ami kellemes lett volna a szurkolók és a csapat számára. Ez lesz az első, és ezzel párhuzamosan elindult egy CS6-os program, nyertünk egy 160 milliós összeget, amibe a sporttalaj cseréje és a világításkorszerűsítés fog belekerülni. – mondta Nagy Attila, a Gyöngyösi Kézilabda Klub elnöke.

A légkondicionáló rendszer kiépítése mintegy 110 millió forintba kerül, így a teljes beruházás értéke megközelíti a 270 millió forintot. Elsőként a meglévő csövek hőszigetelését végzik el, ezt a tervek szerint a hétvége során már be is fejezik, ezzel párhuzamosan pedig eltávolítják a régi sporttalajt, és megkezdik az új lefektetésének előkészületeit.

– Gyakorlatilag a mostani talaj az a tudomáson szerint egy 12 éves sporttalaj. Ez egy nagyon jó talaj, de egy régebbi technológia, és mivel az új csarnokban kaptunk egy vadonatúj és a legkorszerűbb talajt, így jött a gondolat, hogy itt is meg kellene ezt csinálnunk. Most ez fog megvalósulni, ez egy gumibakos, a legújabb Gerflor talajt fogjuk megkapni. – mondta Nagy Attila.

Az új sportpadló építése és a légkondicionáló rendszer felújítása a tervek szerint február elejére elkészül, azonban a világítástechnika felszerelésére várhatóan később kerül sor.

– A hírek és az információnk szerint most is probléma van a beszállítással, ezért előfordulhat csúszás. Ez egy modern LED-es technológia, amivel már egész extrém dolgokat lehet majd akár a mérkőzések elején, vagy show-elemként úgymond létrehozni a szurkolóknak és a játékosoknak. – mondta Juhász Péter, a Gyöngyösi Sportfólió Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A tervek szerint az NB I.-es kézilabdacsapat első hazai meccsére, melyet február 19-én játszanak, már a felújított csarnokkal várják a szurkolókat.


Tovább az archívumra