Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Hétfő este bejelentette azonnali hatályú lemondását Gyöngyöspata polgármestere

Hétfő este bejelentette azonnali hatályú lemondását Gyöngyöspata polgármestere

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Tábi László korábban többször is beszélt arról, hogy a távozáson gondolkodik, a mostani konkrét döntés kapcsán mégsem kívánt nyilatkozni. Új választást harminc napon belül kell kiírni a településen.

A lemondásáról szóló hírt ugyan megerősítette érdeklődésünkre a polgármester, de döntésének okairól nem kívánt nyilatkozni. Értesüléseink szerint egészségügyi okokra hivatkozott, lemondását elfogadták.

Mint arról hétfőn beszámoltunk, a faluban a hétvégén a korábbi hetekhez hasonlóan újabb össszetűzések voltak a magyar és roma lakosok között. Tábi László ezek után fontolta meg újra, hogy leköszön. Korábban arról beszélt egy interjúban, hogy tehetetlennek érzi magát a faluban állandósult nézeteltérések rendezésében.

Hétfő este, a képviselőtestület ülésének zárt szakaszában jelentette be, hogy lemond, utódjának megválasztását harminc napon belül el kell végezni. Az ülés nyílt szakaszán a képviselőtestület a betegállományban lévő korábbi jegyző helyettesítésére megbízott jegyzőt kért fel, a markazi illetőségű Dr. Mátyás Istvánt.

Az ülésen a megyei napilap helyszíni tudósítása szerint a Jobbik helyi vezetője leszögezte: pártjának semmi köze sincs a napokon belül a cigánytelep szomszédságában kiképzőtábort rendező Véderő nevű szervezethez. Szóba került, hogy a Véderő leendő táborhelyéhez ki kell alakítani egy olyan utat, ami nem a cigánytelepen visz keresztül, ám döntés végül nem született erről.

A romák szerint a hétvégi tábor újabb etnikai konfliktusokat generálhat Gyöngyöspatán. Az ülésen éles vita bontakozott ki arról is, hogy a település mely részein járőrözzenek a roma polgárőr segítők, illetve a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület helyi szervezetének tagjai. A képviselők azt is megjegyezték: elegük van abból, hogy a faluról a legkülönbözőbb sajtóorgánumok és pártszervezetek terjesztenek rossz híreket, és arra figyelmeztettek: a helyzetet leginkább a település lakosságának kell megoldania saját berkein belül, a külső erők csak tovább gerjesztik a problémákat.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2011-04-19 )

Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
15:00
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:51
GYÖNGYike Folklórfesztivál 2021. - Bihari János Táncegyüttes
16:06
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:32
Reklám
16:35
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:22
Reklám
18:25
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:54
GYÖNGYike Folklórfesztivál 2021. - Bihari János Táncegyüttes
19:08
Reklám
19:11
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:23
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:36
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:05
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság