Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Informatikai versenyt tartottak a Károly Róbert Campuson

Informatikai versenyt tartottak a Károly Róbert Campuson

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Informatikai tanulmányi versenyt szervezett immár hetedik alkalommal a gyöngyösi Károly Róbert Campus. Idén kilenc 3 fős csapat mérte össze tudását, a diákok Heves, Nógrád és Jász-Nagykun-Szolnok megyei középiskolásokból érkeztek. A résztvevőknek egy online tesztet és számos gyakorlati feladatsort kellett megoldaniuk.

Tizenöt perc alatt húsz elméleti kérdést kellett megválaszolniuk, majd forrásfájlokból kimutatást kellett alkalmazniuk, és különböző word-feladatokat kellett megoldaniuk azoknak a fiataloknak, akik ma versenyeztek a Károly Róbert Campuson. Novák Tamás azt mondja, a versenyfeladatokat úgy állították össze, hogy csapatban dolgozzanak a fiatalok, hiszen a való életben is sokszor így zajlik a munkavégzés.

– Vizsgáljuk azt is, hogy milyen szinten, milyen készségekkel tudnak csapatban dolgozni, tehát szét kell osztani egymás között a feladatokat. A versenyfeladatok nehézsége nagyjából az érettségi szintnek felel meg. Az elején egy online vizsgával, feladatsorral kezdtek, most pedig már megkapták a word, excel, access feladatokat, ami már egy picit nehezebb, több időt vesz igénybe. – mondta Dr. Novák Tamás, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Károly Róbert Campusának egyetemi docense.

A tanulók örültek annak, hogy csapatban dolgozhattak.

– Régen foglalkoztam már ilyennel, most inkább a programozásra tértem rá, nekem így kicsit nehezebb volt. – És milyen volt csapatban dolgozni? – Jó volt, úgy jobb volt. – nyilatkozta Kuli Dávid.

Egy másik versenyző is azt mondta, hogy voltak nehéz részei a feladatnak, de bízik abban, hogy jól sikerült. Megkérdeztük arról is, hogy ilyen területen szeretne továbbtanulni.

– Nem adatbázis-kezelés vagy ehhez hasonló, inkább a programozás, ami vonz. Programozó vagy programtervező, valami ilyesmi szeretnék lenni. – mondta Göcző Bence.

Mivel a szervezők fele betegség miatt nem tudott jelen lenni az eseményen, emiatt szerdán egy online meeting keretében tudják meg az eredményeket a versenyzők. A dobogósok egyébként értékes ajándékutalványt nyernek.


Tovább az archívumra