Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Botrányosra sikeredett a falugyűlés Gyöngyöshalászon

Botrányosra sikeredett a falugyűlés Gyöngyöshalászon

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Miután a település vezetői hosszasan bírálták a megelőző ciklus önkormányzati működését, azonnal berekesztették a gyűlést. Így a korábbi polgármester sem kapott szót, ezért azt tervezi, hogy a közigazgatási hivatalhoz fordul, mert szabálytalannak tartja a gyűlés lebonyolítását.

A falugyűlés berekesztésének pillanata Gyöngyöshalászon, a megjelentek ezután nem is kérdezhettek a település ügyeiről. A mai faluvezetők szerint elődjeik nem éltek a pályázati lehetőségekkel, és adósságot adósságra halmozó, felelőtlen gazdálkodásuk miatt van ma aggasztó helyzetben a település.

Az idei költségvetést Szabó Ferenc, a mai polgármester szerint épp azért tervezték jelentős hiánnyal, mert több tízmilliós adósságot örököltek a 2006 és 2010 közötti ciklusból. Abban bíznak, hogy állami segítséget kapnak.

Az ülés hirtelen befejezése miatt a volt polgármester, Hegedűs Gyula sem kapott szót, hogy elmondja saját álláspontját, ezért jelezte, hogy hivatalos útra tereli az ügyet.

A régi faluvezető azt mondta: utódai attól féltek, hogy a korábbi vezetés nyilvánosan ad választ a mai önkormányzati tagok állításaira. Szabó Ferencék felvetéseit a választási kampány folytatásának minősítette. Hegedűs Gyula kijelentette, vezetése alatt 107 millió forintnyi saját forrást használtak fel fejlesztésekre. A mai irányítók viszont szerinte már az első fél évük alatt 50 millió forinttal növelték a falu kiadásait.

Mindenesetre az új önkormányzat az említett anyagi nehézségek dacára is tele van tervekkel. Egészségházat építenének, korszerűsítenék az óvodában és az iskolában a fűtést, és kicserélnék e két intézmény nyílászáróit, de tervezik a tornaterem tetőfelújítását is. Mindezt pályázati forrásból szeretnék megvalósítani.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2011-04-22 )

Tovább az archívumra