Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A Mátrai borvidék volt a díszvendég a BorÉRT Konferencián

A Mátrai borvidék volt a díszvendég a BorÉRT Konferencián

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A Mátrai borvidék volt az idei BorÉRT borkonferencia kiemelt díszvendége Budapesten. A Vajdahunyad várában rendezett esemény középpontjában a borturizmus állt – tudtuk meg a Mátrai Hegyközségi Tanács elnökétől. Kovács Zita kiemelte, hogy egyre többen látogatnak a Mátrába, ami így egy stabil, négyévszakos pontja lehet az országos turizmusnak, amelynek sikerességében a térség borászainak is nagy szerepe van.

Nyolc mátrai borászat, a Gyöngyös-Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesület és egy mátrai kóstolócsomag is várta az érdeklődőket a budapesti Vajdahunyad várában. A BorÉRT Borkonferencia idei rendezvényének kiemelt díszvendégei a mátrai borászok voltak. A térség turisztikai növekedése mellett a borturizmusra is egyre többen odafigyelnek – mutatott rá a Mátrai Hegyközségi Tanács elnöke.

– Hál’ istennek azt látom és azt érzékelem, hogy most már országosan egyre többen felfigyelnek a Mátrai borvidékre és a Mátra turisztikai vonzerejére is. Nem véletlenül, most a héten több helyről is hallottam vissza, egymásától függetlenül, hogy a legdinamikusabban fejlődő borvidék. – mondta Kovács Zita, a Mátrai Hegyközségi Tanács elnöke.

Kovács Zita a borkonferencia keretén belül bemutatta a Mátrai borvidéket, a borvidék megújult arculatát és a jövőbeli terveket. A borturizmus mellett más programokkal is szeretné megismertetni az érdeklődőket a Gyöngyös-Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesület – tudtuk meg a szervezet elnökétől.

– Az volt a célunk, hogy a bor, mint termék mellett a turisztikai kínálatra is felhívjuk az idelátogatók figyelmét, hiszen, ha ellátogatnak a Mátrába, és részt vesznek egy borkóstolón, mindenképpen az lenne a cél, hogy ők több időt töltsenek itt. Azt szeretnék, hogy valamilyen szabadidő eltöltési lehetőséget tudjunk nekik ajánlani. – nyilatkozta Benkő Béla, a Gyöngyös-Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesület elnöke.

Benkő Béla hozzátette, hogy az átfogóbb tájékoztatás érdekében, információs táblákat szeretnének majd kihelyezni a Mátrában, valamint turisztikai információkat tartalmazó kiadványokat is népszerűsítenék.


Tovább az archívumra