Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Új képzésekkel bővült a Távoktatási Felsőfokú Intézet

Új képzésekkel bővült a Távoktatási Felsőfokú Intézet

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Jogi, ügyintézői, ügyvédi asszisztens és korszerű, új menedzsment képzésekkel bővült a Távoktatási Felsőfokú Intézet képzési kínálata. Az intézmény országos lefedettségű, de gyöngyösi székhellyel rendelkezik, így mindenképpen a helyi identitás erősítése az egyik fő célja, illetve hiánypótló szakmódszertani képzések indítása, a szakmai gyakorlat erősítésével.

Pedagógia, vállalkozás-menedzsment és jog – ezen a három fő oktatási területen választhatnak különböző képzések közül azok az érdeklődők, akik a Távoktatási Felsőfokú Intézetben szeretnének továbbtanulni, új képesítést szerezni. Az utóbbi kettő új elemként épült be a képzési kínálatba.

– A rövidtávú az az, hogy azt ismertessük meg a nagyvilággal, hogy melyek azok a területek, amin tanulhatnak a vállalkozás-menedzsment területen. 6 terület alatt van 21 képzés, ami szerintem nem kevés, bőven lehet választani az érdeklődőknek. A másik pedig az, hogy szakmai napokat és workshopokat is szeretnénk tartani, amelyek arról szólnak, hogy eljönnek ide és megismerhetnek minket közelebbről, illetve szakmai előadásokon is gazdagodhatnak és kapcsolatot építhetnek. – mondta Fekete Gábor, a Távoktatási Felsőfokú Intézet közkapcsolati, innovációs és kommunikációs igazgatója.

Varga Zsanett, a jogi ügyviteli terület gyakorlatvezetője úgy véli, a speciális ügyviteli jogi képzés egy hiánypótló terület, hiszen nagy volt az érdeklődés az ügyvédasszisztens munka iránt.

– Nyújtjuk a kidolgozott szakmai anyagokat – ezt mindenki kompetenciától függően egyénileg elsajátítja, ezen kívül vannak konzultációk, amikor a szakmai vezető segít megérteni, illetve kérdésekre válaszolva átadni az ismereteket és fontos, hogy egy gyakorlatot is le kell tölteni ügyvédirodában és ehhez is az intézet segít, hogy ezt is tudja teljesíteni a hallgató. – mondta Dr. Varga Zsanett, a Távoktatási Felsőfokú Intézet gyakorlatvezetője.

Jelenleg távoktatás formájában zajlanak a képzések, de a pandémia lecsengése után lehetőség lesz tantermi oktatásra is.


Tovább az archívumra