Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Szelfipont a belvárosban

Szelfipont a belvárosban

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Új attrakcióval bővült a város, ma kihelyezték a nagyméretű Gyöngyös feliratot a Szent Bertalan-templom oldalánál. A betűk színei a város új logóját türközik, és pár hét múlva minden este különböző színekkel világítják majd ki. Az önkormányzat ezen beruházás révén is bízik abban, hogy a turisták is hírét hiszik városunknak.

Piros-fehér-zöld színben pompáznak a betűk, éppen a világítást ellenőrzik a szakemberek az új Gyöngyös feliraton. A vasszerkezeten álló alumínium betűk ma délelőtt kerültek helyükre, a Szent Bertalan-templom oldalához. A felirat elkészítéséről még ősszel döntött a képviselő-testület. Több látványterv közül nyert a végül megvalósított szelfipont. A betűk oldalai a városlogó színeit adják vissza. Mint Kárpáti István alpolgármester elmondta: ez korántsem véletlen, hiszen két éve tudatosan törekednek arra, hogy egységes arculata legyen Gyöngyösnek akár a digitális, akár az offline megjelenések kapcsán.

A betűk előlapja tejfehér, amely mögött változó színekkel világítják majd meg a feliratot. A költségvetésből 3 millió forintot fordított erre az önkormányzat, és bíznak abban, hogy sokan fognak fotózkodni előtte, de többen már a készülő táblát is megörökítették.

Az általunk megkérdezett lakóknak tetszik a felirat, viszont úgy látják, talán más helyszínen kellett volna kihelyezni.

A testület arról is döntött, hogy lecserélik a város üdvözlő tábláit is.

– A 3-as bevezetőnél, illetve a 24-es út bevezetőjénél lévő üdvözlőtáblák tényleg elöregedtek már, úgyhogy azt szeretnénk, hogy ott is olyan építmény legyen, ami kifejezi azt, amit gondolunk Gyöngyösről, és amit gondolnak az idelátogató turisták is akár – fejtette ki az alpolgármester.

Az új városfelirat néhány hét múlva lesz kivilágítva minden este.


Tovább az archívumra