Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Gazdát találni az árva kutyáknak

Gazdát találni az árva kutyáknak

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az állatok gazdásítása most a legfontosabb feladat – mondta az Új Nap Közhasznú Egyesület elnöke, aki a továbbiakban is segíteni fogja a gyöngyösi árva kutyákat. Bízik abban, hogy akár egy külső pályázó, akár a Városgondozási Zrt. végzi a gyepmesteri telep üzemeltetését április 1-től, az állatvédelem lesz a fő célpont.

Ezért pedig a jövőben is támogatja a gyöngyösi árva kutyákat Bozsik-Pál Ivett, az Új Nap Közhasznú Egyesület elnöke. Ivett úgy fogalmazott: talán túlságosan szereti az állatokat, és ő nem munkának, hanem hivatásnak tekintette ezt. Több olyan tevékenységet folytattak, amelyek nem voltak kötelezőek, mint például különböző intézményekbe jártak oktatóórákat tartani, gyűjtéseket, sőt ivartalanítási programokat szerveztek.

Bár az elmúlt időszakban több poszt is cikk is megjelent, amelyben hibást kerestek az emberek, az elnök szerint a politikát vétek összemosni az állatvédelemmel. Már csak azért is, mert náluk sokféle beállítottságú ember dolgozott együtt.

– az állatvédelemben nincs jobboldal és baloldal, ilyen párt, olyan párt. AZ állatvédelemben jó ember van, és rossz ember van – foglalta össze.

Tegnap egyeztetést tartott a lehetséges jövőbeli üzemeltető, a Városgondozási Zrt. a gyepmesterrel, ahol felmerült a jelenleg telepen lévő kutyák sorsa is.

– Próbálnak közösen egy olyan megoldást találni, hogy amennyiben nem sikerül mindegyik kutyát március 31-ig kimenteni, vagy kihozni a telepről, akkor ne féltsük a kutyákat, ott maradhatnak, de próbáljuk meg elhelyezni őket, de nem lesznek elaltatva – mondta el Bozsik-Pál Ivett.

A Városgondozási Zrt. vezérigazgatója egyelőre nem kívánt nyilatkozni, de telefonon elmondta, hogy ha április elsejétől az ő feladatuk lesz az üzemeltetés, hasonló elkötelezettséggel fognak dolgozni, a céljuk pedig az állatok megmentése és védelme lesz.

Korábban Kévés Tamás alpolgármester azt mondta: az önkormányzat álláspontja is megegyezik ezzel.


Tovább az archívumra