Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Miután csaknem 11 ezer szegény családnak juttatott vetőmagot Hegedűs Zsuzsa mozgalma, elsőként a Mátrában újabb akciót indítottak

Miután csaknem 11 ezer szegény családnak juttatott vetőmagot Hegedűs Zsuzsa mozgalma, elsőként a Mátrában újabb akciót indítottak

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Naposcsibéket, kacsákat osztottak a mátraverebélyi rászorulóknak, a faluban közel 100 családnak.

Csibeosztás a Mátra túloldalán: 95 családnak jutott a háziállatokból Mátraverebélyen, ha jól nevelik őket, akkor hosszú távra megoldhatják baromfihús-, és tojásigényüket is, mondja a karitatív akció főszervezője, Hegedűs Zsuzsa. Egy-egy család 40 darab napos csibét és 15 darab napos kacsát vagy 10 tojótyúkot kapott.

Mivel a környéken kevés a munkahely, az önkormányzat arra biztatja a helyi lakosokat, hogy ne várják a segítséget ölbe tett kézzel.

Mátraverebélyen korábban is volt helyi baromfiprogram, és később is tervezik, hogy létrehoznak egy csirkekeltetőt egyházi segítséggel. A mostani akciót a Hit Gyülekezete karitatív szervezete is segítette, ők szállítják és osztják el az adományokat országszerte.

A Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítványnál azt tervezik, hogy vetőmagokkal és kisállatokkal összesen 15 ezer rászoruló családot támogatnak a leghátrányosabb helyzetű térségekben.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2011-04-29 )

Tovább az archívumra