Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Marad az árstop, de új intézkedések is jöttek

Marad az árstop, de új intézkedések is jöttek

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Továbbra is megmarad az üzemanyag árának befagyasztása – jelentette be tegnap késő este a rendkívüli kormányinfón a miniszterelnökséget vezető miniszter.

A kormány döntött arról is, hogy a 7,5 tonna feletti magyar gépjárművek és a 3,5 tonna feletti külföldi járművek csak a nagy nyomású oszlopoknál tankolhatnak, piaci áron. Emellett 20 forinttal csökkentik a jövedéki adó mértékét.

Gulyás Gergely felhívta a figyelmet arra is, hogy büntetőeljárás indul azok ellen, akik nem megfelelő eszközökbe tankolnak , illetve rémhíreket terjesztenek az üzemanyag-ellátással kapcsolatosan.

Pár nappal ezelőtt a Független Benzinkutak Szövetségének Elnöke ugyanakkor arra hívta fel, hogy ha nem lesz változás, már két hónap múlva elfogyhat az üzemanyag a töltőállomásokól. Gyöngyösön az elmúlt napokban kígyózó sorok álltak a benzinkutakon,volt olyan kút, ahol teljesen elfogyott a gázolaj. Más töltőállomáson a prémium benzinből volt hiány, valamint a legtöbb helyen vásárlói limitet vezettek be.

Márki–Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök jelöltje a kormány kijelentésével szemben az emberek valódi tapasztalatára kíváncsi, ezért Facebook oldalán tett közzé egy felhívást, szeretné kideríteni, mi az igazság az üzemanyag-ellátással kapcsolatban, ezért arra kéri az embereket, hogy ha problémát tapasztalnak a benzinkutakon, küldjenek fotókat és információkat az általuk tapasztalt helyzetről.


Tovább az archívumra