Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Újra Gyöngyöspatára látogatott Pintér Sándor belügyminiszter, aki ezúttal az amerikai nagykövetet kísérte el a településre

Újra Gyöngyöspatára látogatott Pintér Sándor belügyminiszter, aki ezúttal az amerikai nagykövetet kísérte el a településre

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A diplomata bejelentette: amerikai szakértők fogják segíteni a pataihoz hasonló etnikai konfliktusok feloldását az USA kormányának felajánlásaként. A helyzet addig is botrányos: a patai lakosok a látogatás alatt is többször összeszólalkoztak.

Az amerikai nagykövetet tapssal fogadták a cigánysoron. Másfelé azonban hamar összeszólalkoztak a romák és a nem romák – akármerre is járt a diplomata.

Az amerikaiak bejelentették, hogy szakértőket küldenek hazánkba, megtanítani a magyar felelősöket arra, hogyan kezeljék a konfliktusokat többnemzetiségű környezetben. Másban a nagykövet szerint viszont nem vett részt a nagykövetség. A cigányok korábbi elutaztatásában sem, csakis megfigyelőket küldtek Gyöngyöspatára.

Pintér Sándor kifejtette: a rendet a rendőrök biztosítják, a szembenállást viszont a falu lakóinak kell feloldaniuk egymás között. Leszögezte: ő minden sértett felet megpróbált meghallgatni látogatása alatt.

A fokozott rendőri készültség addig marad fenn Gyöngyöspatán, amíg szükséges – tudtuk meg a belügyminisztertől.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2011-05-16 )

Tovább az archívumra