Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Nem végez több koronavírus tesztet a mentőszolgálat

Nem végez több koronavírus tesztet a mentőszolgálat

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az Országos Kórházi Főigazgatóság tájékoztatása szerint a háziorovosok többé nem vehetik igénybe a mentőszolgálat segítségét a tesztek elvégzésében

Mától már nem kérhetnek koronavírus-tesztelést a mentőszolgálattól a háziorvosok, akik az erről szóló értesítést szombat este kapták meg az Országos Kórházi Főigazgatóságtól. A levelet Dr. Kunetz Zsombor szakorvos tette közzé közösségi oldalán. Hogy ki fogja ezeket a teszteket elvégezni például a járasképtelen betegeknél vagy a szociális otthonokban, azt egyelőre nem tudni. Kunetz Zsombor szerint a Nemzeti Népegészségügyi Központ a járvány kitörése óta képtelen volt felállítani olyan egységeket, amelyek a kiszálló teszteket végezték volna.

Dr. Mangó Gabriella gyöngyösi háziorvos is a közösségi oldalán adott hangot véleményének a döntés kapcsán. A bejegyzéséből kiderült, hogy a háziorvosoknál csak olyan gyorsteszt van, amely az EU-ban nem elfogadott és az omikron variáns esetében sokszor pontatlan eredményt hoz. A Bugát Pál Kórház egyelőre nem adott ki közleményt azzal kapcsolatban, hogy a jövőben milyen tesztelési protokoll lesz majd érvényben az egészségügyi intézményekben.

 


Tovább az archívumra