Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A romák részéről több tisztességet, a többség oldaláról több befogadóképességet kért a társadalmi feszültségek enyhítésére Balog Zoltán, a felzárkózásért felelős államtitkár Gyöngyösorosziban

A romák részéről több tisztességet, a többség oldaláról több befogadóképességet kért a társadalmi feszültségek enyhítésére Balog Zoltán, a felzárkózásért felelős államtitkár Gyöngyösorosziban

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A politikus a felújított iskola felavatására érkezett a településre.

25 millió forintból megújult az oroszi iskola, hazai pályázatokon elnyert forrásokból. Az intézményt felavató Balog Zoltán államtitkár a Magyarország által kidolgozott Európai Roma Keretstratégiáról kifejtette: az unió megértette, hogy a romák otthoni boldogulását kell ösztönöznie, különben megindulhat egy nagy mértékű elvándorlás. Akkor pedig azok az országok is hozzánk hasonló gondokkal nézhetnek szembe, akik ma még nem ismerik a romaproblémát. Balog Zoltán itthon a romák részéről több tisztességet, a többség oldaláról több befogadóképességet kért a társadalmi feszültségek enyhítésére.

A törvényeket mindenkinek egyformán be kell tartania – hangsúlyozta az államtitkár, aki szerint feszültséget kelteni egy ilyen kiélezett szociális helyzetben a legegyszerűbb.

A politikus szerint a hamarosan induló ösztöndíj-, és közmunkaprogram sokat javít majd a romák anyagi és lelki viszonyain is. A kormány nem hátrál meg az esélyegyenlőségért folytatott harcban, ha ötször kudarcot vallanak, hatodszor is megpróbálkoznak vele – fűzte hozzá végül az államtitkár.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2011-06-07 )

Tovább az archívumra