Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Két napon át félpályás útlezárással tiltakoznak az Adácson átmenő közút állapota miatt a falubeliek

Két napon át félpályás útlezárással tiltakoznak az Adácson átmenő közút állapota miatt a falubeliek

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Egy korábbi demonstrációjuk 2008-ban célt ért, hiszen nem sokkal a tüntetés után felújították az Adács és Gyöngyös közötti útszakaszt. Most abban reménykednek, hogy a faluban is járható lesz a főút.

Kátyúk, nyomvályúk, süppedt aszfalt – az Adácson átvezető út gyakorlatilag egy sávon járható biztonsággal. Ezek a kamionosok sem örülnek annak, hogy ilyen rossz az út, ám ők nem demonstrálnak. A falubeliek viszont ezt teszik két napon át.

A falun halad át a Jászságból az M3-as autópályára haladó teherautók többsége. A település önkormányzata is beszállna a felújításba, ha tehetné. Ócsai László elmondta, egy korábbi demonstráció hatására Adács és a pálya között már felújították az utat, a belterületi szakaszt mégis gyalázatos állapotban hagyták.

A falubeliek szerdán reggel hattól délután kettőig is kint lesznek az út mellett. A demonstráció célja, hogy az illetékesek felfigyeljenek a problémára, amely Ócsai László számításai szerint mintegy nyolcvanmillió forintból rendezhető.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2011-06-14 )

Tovább az archívumra